Тушкована яловичина з картоплею в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас немає часу постійно стояти біля плити, приготуйте це просте і ситне блюдо на обід або вечерю в мультиварці. Помічниця мультиварка звільнить вам час, щоб зайнятися собою або дитиною!
Мультиварка - незамінний помічник для зайнятих мам. Розумна техніка сама відключиться в заданий час, ваша їжа не згорить, поки ви займаєтеся малюком або іншою роботою по дому. Рецептів приготування різних страв в мультиварці багато. Я розповім вам про просте і ситно блюді до обіду або вечері - як приготувати тушковану яловичину з картоплею в мультиварці.
- Яловичина - 500-600 грам
- Картопля - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка (або свіжих помідорів 2 штуки)
- Перець болгарський - 1 штука (без гірки)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Вода - 2, 5 склянки (мультистакана)
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Зелень свіжа - 20 грам (кріп, петрушка)
1
Яловичину нарізаємо невеликими шматочками. Наливаємо в чашу мультиварки рослинне масло і включаємо режим "випічка" . Коли чаша нагріється, викладаємо в неї м'ясо, обсмажуємо хвилин 10 з відкритою кришкою.
2
Чистим овощи. Нарізаємо цибулю півкільцями, морква можна натерти на тертці або нарізати маленьким шматочками. Картоплю нарізаємо кубиками середнього розміру, перець - соломкою або кубиками.
3
Додаємо до обсмажити м'яса лук, перець і моркву. Обсмажуємо все разом хвилин 10.
4
Тепер викладаємо до м'яса картопля, наливаємо воду. Додаємо сіль і перець. Закриваємо кришку мультиварки і включаємо режим "плов" або "гасіння", час - 1.5 годину.
5
Через годину відкриваємо кришку мультиварки і додаємо томатну пасту. Закриваємо кришку і готуємо до сигналу. Хв 10 до закінчення додамо дрібно нарізану зелень.
От і все, блюдо готово!
От і все, блюдо готово!