Яловичина, тушкована з картоплею в каструлі
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо нескладне, але неймовірно ситне, смачне і ароматне хочу вам показати. Пропоную на замітку класний варіант, як приготувати яловичину, тушковану з картоплею в каструлі. Обов'язково спробуйте!
Ця страва чудово підходить для щоденного меню. Крім картоплі ви можете додати в рецепт і інші овочі за смаком, а також грибочки, щоб вийшло ще більш ситно і смачно. Сам процес досить простий, так що не зажадає від вас багато зусиль. У вашій кулінарній скарбничці точно знайдеться місце для цього рецепта!
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Копчений бекон - 100 грам
- Яловичина - 1 кілограм
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Цибулина - 2-3 штук
- Часник - 2-4 зубчиків
- Морква - 2-3 штук
- Стебло селери - 2-3 штук
- Картопля - 500 грам
- Гриби - 300 грам
- Гілочка чебрецю - 1-2 штук
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Вино червоне - 2 склянки (сухе)
- Бульйон - 2-3 склянок
1. Борошно з'єднайте з сіллю і перцем, можна додати і інші спеції за смаком, перемішайте. Яловичину вимийте, обсушити добре і наріжте шматочками. Викладіть в борошно і обваляйте з усіх боків.
2. У каструлю налийте трохи олії і обсмажте бекон до рум'яності. Після акуратно зніміть його, а в каструлю викладіть яловичину. На середньому вогні обсмажте до утворення скоринки.
3. М'ясо зніміть і відкладіть на час. Очистіть і наріжте овочі. Гриби з цибулею обсмажте першими. Після додайте інші овочі і смажте ще хвилин 5. Додати сіль, поперчіть за смаком. Для аромату додайте лавровий лист і чебрець.
4. Викладіть назад в каструлю м'ясо, Злиття бульйон і вино. Після закипання накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 1-1.5 години до готовності.
Смачного!
Смачного!