Картопля, тушкована з свининою в каструлі
(покроковий рецепт з фото)
Найпростіший, ситний і поживний рецепт гарячого блюда. Таке можна зробити в мультиварці, казані або в каструлі. Розповідаю, як приготувати картоплю, тушковану зі свининою в каструлі.
Таке блюдо можна приготувати з додаванням інших овочів, наприклад, кабачка, томатів, баклажанів та інших. Підійдуть і інші види м'яса, але зі свининою смак більш насичений, а страва виходить більш поживні і ситніше.
- Картопля - 2 кілограма
- Сіль, перець - За смаком
- Кріп - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Морквина - 2 штуки
- Рослинна олія - За смаком
- Свинина - 1 кілограм
- Часник - 2 зубчики
- Лавровий лист - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Перець - 60 грам
1. Підготовляю інгредієнти: м'ясо мою і нарізаю його невеликими шматочками. Чищу картоплю, цибулю і моркву, а також часник.
2. Перецьь у мене у власному соку і шматочками, якщо такого немає, цілком можна взяти свіжий або консервований.
3. М'ясо викладаю в миску, відвалів через прес до нього часник, додаю сіль і чорний мелений перець, перемішую і відправляю в холодильник на 30 хвилин.
4. Поки м'ясо в холодильнику, натираю моркву на крупній тертці, а цибуля нарізаю дрібними кубиками. Розігріваю сковороду з рослинним маслом і обсмажую овочі.
5. Картоплю очищаю і нарізаю великими шматочками. У велику каструлю наливаю трохи рослинного масла і викладаю м'ясо, обсмажую його 15 хвилин, додаю томатну пасту, морква з цибулею, перець і картопля. Кладу лавровий лист, кріп, сіль і перець. Перемішую і вливаю воду, душ на низькому навколо Вогню 45 хвилин.
6. Готову страву накриваю кришкою, вимикаю вогонь і залишаю на 15-25 хвилин. Подаю картопля зі свининою в гарячому вигляді.