Тушкована яловичина на абрикосовому соку
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати яловичину на абрикосовому соку. Блюдо ніжне й ароматне, з легким солодкуватим присмаком, але з нотками перцю і прованських трав. Дивіться!
Шматочок яловичини повинен бути очищений від жив, плівок, залиште тільки м'ясо. Воно приготується за 3 годинник в чавуні або 8 годин в медленноварке. Використовуйте улюблені спеції, сіль, чорний мелений перець. З овочевого набору знадобиться цибуля, морква, селера (якщо любите), я не завжди його додаю. Пробуйте!
- Яловичина - 700 грам (вирізка)
- Кукурудзяний крохмаль - 0, 5 чайних ложки
- Абрикосовий сік - 1 Склянка (приблизно 150 мл)
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Селера - За смаком (по бажанню)
- Вода - 1 Склянка
- Спеції - 1 Чайна ложка (прованські трави, розмарин)
1. Підготуйте продукти, м'ясо вимийте, видаліть пленочки, жили. Очистіть овочі. Зі спецій я використовую для яловичини прованські трави і розтертий розмарин (сушений).
2. Натріть м'ясо сіллю, меленим перцем і спеціями, дайте хвилин 10 відпочити. Розігрійте рослинне масло, обсмажте м'ясо на середньому вогні без кришки з двох сторін, поки не утвориться скоринка. Це потрібно для того, щоб зберегти сік всередині м'ясного шматочка.
3. Поріжте овочі крупно. Любіть селера? Покладіть кілька гілочок і крупно поріжте.
4. Яловичину можна приготувати двома способами: в медленноварке за 8 годин або чавунці за 3 годину. Я вирішила приготувати в чавунці. Покладіть шматочок м'яса на дно, розподіліть поруч овочі. Розведіть крохмаль в соку або воді, як зручно.
5. Залийте м'ясо абрикосовим соком, водою. Закрийте щільно кришкою і млоїте на самому слабкому вогні 3 годину. Досолити можна в самому кінці.
6. М'ясо готове. Дайте йому постояти хвилин 30, трохи охолонути. Після поріжте порційними шматочками і подайте з гарніром.
7. Приємного!