Тушкована квасоля в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас на кухні припадають пилом горщики, dostavayte. Пустимо їх у справу! Приготуємо ситну і корисну квасоля. Протомой її з цибулькою і грибочками. Мммм… смакота!
Квасоля - дивовижний овоч. Це одночасно і їжа? і набір вітамінів. Тушкована квасоля з цибулею і грибами - страва, сполучає в собі і клітковину, і вітаміни, і мікроелементи. Рослинний білок, що міститься тут? засвоюється практично повністю, даруючи чудове почуття ситості, і не завдаючи при цьому ніякої шкоди фігурі. Отже, рецепт тушкованої квасолі з цибулею і грибами!
- Квасоля червона - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Гриби сушені - 1/3 склянки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Квасоля промити, скласти в миску, замочити на ніч.
Замочену квасолю перекласти в каструлю, відварювати протягом години. Відвар не виливати, а залишити. Квасоля викласти в миску.
Гриби викласти в миску, залити водою на 3-4 годину.
Цибулю почистити, нарізати кільцями.
У сковороду налити рослинне масло, прогріти, викласти туди цибулю, обсмажити до золотистого кольору.
У горщики викласти шарами квасоля, цибуля та гриби. Можна повторити. У квасолевий відвар додати сіль, перець. Залити ним вміст горщиків і поставити в холодну духовку на 30 хвилин.
Готову квасолю подавати в тих же горщиках, що і готувалася. Можна посипати рубаною зеленню. Смачного!