Червона квасоля в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Червона квасоля, приготована в горщику, володіє неперевершеним смаком і ароматом. Раджу приготувати цю страву, благо рецепт до божевілля простий.
Сьогодні я пропоную вам приготувати особливу страву грузинської кухні - лобіо. Ця страва являє собою червону квасолю, тушковану в горщику. Квасоля, приготована нижчеописаних способом, виходить дуже смачною і ароматною. До такої страви прекрасно підійдуть різні соління, наприклад, зелені помідори, огірки, капуста, перець і т.Д. Отже, готуємо червону квасолю в горщику!
- Червона квасоля - 0, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Аджика - 2 Ст. Ложки
- Часник - 4-5 зубчиків
- Кейбер - 1 Чайна ложка
- Пучок кінзи - 1 штука
- Koriandr - 1/2 чайних ложки
- Сушений червоний перець - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Червону квасолю слід замочити ще з вечора.
2. Розбухлу квасоля варимо на повільному вогні. Якщо вода википатиме - нічого страшного, просто додайте ще води. При цьому краще вливати холодну воду. Якщо варити червону квасолю в скороварці, на цей процес у Вас піде приблизно 1 час.
3. Поки вариться квасоля, готуємо інші інгредієнти. Зокрема, кільцями або півкільцями нарізаємо цибулю.
4. Зелень кінзи нарубают подрібніше.
5. Коли квасоля буде готова, наливаємо в горщик рослинне масло і кладемо в нього кільця цибулі. Якщо у Вас є особливий грузинський хліб, шоти, наламати його шматками і теж покладіть в горщик. Якщо ні - не біда, без нього цілком можна обійтися. Далі викладаємо готову квасолю і посипаємо подрібненою зеленню. Солимо, перчим, додаємо інші приправи і спеції. Горщик відправляємо духовку і тушкуємо квасоля 4 хвилини - якщо готуємо з хлібом, 10 хвилин - якщо без хліба.
6. Наше блюдо готово! Смачного!