Тушкована капуста без масла
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви стежите за кожною калорій, яку з'їли, тоді обов'язково візьміть на замітку цей рецепт приготування тушкованої капусти без масла. Смачно, просто і дуже корисно.
Тушкована капуста без масла в домашніх умовах може бути приготовлена без краплі будь-якого жиру. Використовуйте сковороду або сотейник з антипригарним покриттям для цього. Але є один цікавий варіант - використовувати сало. Це не особливо вплине на загальну калорійність страви, але смак буде ще краще.
- Капуста - 0.5 штуки
- Цибулина - 3-4 штук
- Морква - 3-5 штук
- Часник - 1-3 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
- Томатна паста або соус - 3-4 Ст. Ложок
- Сало - 1 скибочку (для змазування сковороди)
1. У цьому простому рецепті тушкованої капусти без масла використовуються цибулю і моркву, але при бажанні можете також додати солодкий перець, наприклад, або навіть курячу грудку.
2. Овочі очистіть. Лук наріжте дрібними кубиками, а морква - брусочками або натріть на тертці. Підготуйте сковороду з високими бортами або сотейник. Візьміть шматочок сала, злегка промажте дно.
3. Викладіть туди цибулю і моркву. Смажте на середньому вогні до м'якості. Додайте пропущений через прес часник при бажанні. Коли овочі обсмажити, викладіть на сковороду томатний соус і спеції. Використовувати в рецепті приготування тушкованої капусти без масла можна також кетчуп або свіжі помідори. Все як слід перемішайте.
4. Паралельно нашинкуйтекапусту, викладіть її слідом. Знову перемішайте, влийте трохи водички. Залиште на середньому вогні, при бажанні накривши кришкою.
5. Скільки готується тушкована капуста без масла в домашніх умовах, залежить від ваших смакових уподобань (любите ви щільну або добре проготовленія). Відмінний варіант корисного і смачного страви для всієї родини. Також таку капусту можна використовувати в начинку для пирога, наприклад.