Тушка кролика в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кролик - чудова альтернатива звичним м'ясних страв. Якщо ви як раз в пошуку цікавих і нескладних способів, як приготувати тушку кролика в духовці, тоді зверніть увагу на цей рецепт.
Якщо ви вирішили запекти кролика, то найкраще почати процес заздалегідь. Для початку його найкраще замочити на ніч, а потім замаринуйте і залиште в холодильнику на 4-5 годин до запікання. Крім того, ви можете нафарширувати тушку овочами, наприклад, які потім подасте на гарнір.
- Тушка кролика - 1 штука
- Сметана або майонез - 300 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Зелень - За смаком
- Оцет - 50 мілілітрів
- Спеції - За смаком
1. Підготуйте велику ємність (приблизно на 8-10 літрів води). Опустіть туди тушку, додайте оцет. Залиште кролика на ніч.
2. Після як слід обсушити за допомогою паперового рушника. Натріть з усіх боків, в тому числі і всередині, сіллю.
3. Тепер можна приступати до маринування тушки. Для цього ви можете використовувати найрізноманітніші інгредієнти, які вам до душі.
4. З'єднайте майонез, зелень, перець і спеції в невеликій мисочці.
5. Натріть соусом кролика з усіх боків.
6. Підготуйте форму для запікання. Змастіть дно невеликою кількістю масла, викладіть в неї кролика. Накрийте харчової плівкою і відправте на кілька годин в холодильник. А після відправте в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте до рум'яної.