Рецепт Turron з фундуком фото

Turron з фундуком
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Горіхи, Мед
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
На святковий стіл, Різдво
Десерти

В Іспанії туррон - це традиційно ласощі, яке обов'язково готують на різдвяні свята і не тільки. Розповім, як приготувати туррон з фундуком. Важливо дати йому настоятися близько тижня.

Сам процес приготування досить простий і швидкий, однак перед подачею десерту потрібно настоятися близько 1 тижні. Потрібно запастися терпінням і ретельно приховувати десерт в холодильнику від дітей і деяких дорослих (які не можуть втриматися при вигляді солоденького). Можна додавати різні горіхи за смаком, а також мед і цукор. Десерт виходить - просто пальчики оближеш!

  • Мигдаль - 400 грам
  • Funduk - 150-200 грам
  • Мед - 300 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Білок - 3 штуки
Turron з фундуком - фото крок 1
1. Мигдаль підсушують на сковороді, після чого подрібнюю його за допомогою м'ясорубки, але кілька ядер залишаю цілими.
Turron з фундуком - фото крок 2
2. Білки заздалегідь розміщую в холодильник, потім міксером збиваю їх в пишну піну.
Turron з фундуком - фото крок 3
3. Мед переливаю в каструлю і відправляю на вогонь, на слабкому вогні доводжу його до кипіння.
Turron з фундуком - фото крок 4
4. Як тільки мед закипів, відразу всипав у нього цукровий пісок, перемішую і проварюю пару хвилин.
Turron з фундуком - фото крок 5
5. Мигдалеву масу з'єдную з білкової, а потім вийшла всипав до меду.
Turron з фундуком - фото крок 6
6. Ретельно перемішую і далі варю на слабкому вогні.
Turron з фундуком - фото крок 7
7. Цілий мигдаль кладу в масу і перемішую.
Turron з фундуком - фото крок 8
8. Кожне ядро ​​фундука розрізаю на 2 частини.
Turron з фундуком - фото крок 9
9. Додаю половинки до мигдально-медової суміші, гарненько перемішую.
Turron з фундуком - фото крок 10
10. Солодку горіхову масу прибираю з вогню, залишаю ненадовго до охолодження і перекладаю в форму, в якій зручно зберігати туррон.
Turron з фундуком - фото крок 11
11. Відправляю форму на тиждень в холодильник. Через 7 днів ласощі вже готового, нарізаю його на невеликого розміру шматочки і подаю до столу.

Схожі рецепти