Turron з фундуком
(покроковий рецепт з фото)
В Іспанії туррон - це традиційно ласощі, яке обов'язково готують на різдвяні свята і не тільки. Розповім, як приготувати туррон з фундуком. Важливо дати йому настоятися близько тижня.
Сам процес приготування досить простий і швидкий, однак перед подачею десерту потрібно настоятися близько 1 тижні. Потрібно запастися терпінням і ретельно приховувати десерт в холодильнику від дітей і деяких дорослих (які не можуть втриматися при вигляді солоденького). Можна додавати різні горіхи за смаком, а також мед і цукор. Десерт виходить - просто пальчики оближеш!
- Мигдаль - 400 грам
- Funduk - 150-200 грам
- Мед - 300 грам
- Цукор - 200 грам
- Білок - 3 штуки
![Turron з фундуком - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/turron_s_fundukom-349081.webp)
1. Мигдаль підсушують на сковороді, після чого подрібнюю його за допомогою м'ясорубки, але кілька ядер залишаю цілими.
![Turron з фундуком - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/turron_s_fundukom-349082.webp)
2. Білки заздалегідь розміщую в холодильник, потім міксером збиваю їх в пишну піну.
![Turron з фундуком - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/turron_s_fundukom-349083.webp)
3. Мед переливаю в каструлю і відправляю на вогонь, на слабкому вогні доводжу його до кипіння.
![Turron з фундуком - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/turron_s_fundukom-349084.webp)
4. Як тільки мед закипів, відразу всипав у нього цукровий пісок, перемішую і проварюю пару хвилин.
![Turron з фундуком - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/turron_s_fundukom-349085.webp)
5. Мигдалеву масу з'єдную з білкової, а потім вийшла всипав до меду.
![Turron з фундуком - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/turron_s_fundukom-349086.webp)
6. Ретельно перемішую і далі варю на слабкому вогні.
![Turron з фундуком - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/turron_s_fundukom-349087.webp)
7. Цілий мигдаль кладу в масу і перемішую.
![Turron з фундуком - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/turron_s_fundukom-349088.webp)
8. Кожне ядро фундука розрізаю на 2 частини.
![Turron з фундуком - фото крок 9](https://kuhari.com.ua/img/turron_s_fundukom-349089.webp)
9. Додаю половинки до мигдально-медової суміші, гарненько перемішую.
![Turron з фундуком - фото крок 10](https://kuhari.com.ua/img/turron_s_fundukom-349090.webp)
10. Солодку горіхову масу прибираю з вогню, залишаю ненадовго до охолодження і перекладаю в форму, в якій зручно зберігати туррон.
![Turron з фундуком - фото крок 11](https://kuhari.com.ua/img/turron_s_fundukom-349091.webp)
11. Відправляю форму на тиждень в холодильник. Через 7 днів ласощі вже готового, нарізаю його на невеликого розміру шматочки і подаю до столу.