Turron
(покроковий рецепт з фото)
Традиційне іспанське ласощі до Нового Року або Різдва з мигдалем з білка і меду - це неймовірно смачний десерт, який можна легко приготувати самостійно. Дивіться рецепт туррона!
Туррон традиційно готується з мигдалем. Але, по бажанню, ви можете додати в масу родзинки, сухофрукти або інші горіхи. Щоб туррон було простіше відокремити від форми, можете використовувати форму силіконову або звичайну для випічки. Туррон застигає відносно недовго, залежить від товщини.
- Мед - 200 грам
- Цукор - 200 грам
- Яєчний білок - 2 штуки
- Мигдаль - 200 грам
- Цедра лимона або апельсина - 1 штука
- Рисовий папір - 1-2 штук
Обсмажте спочатку мигдаль на сковороді без масла до злегка золотистого кольору.
Розтопіть мед в каструлі.
Додайте цукор і, помішуючи, варите, поки не загусне. Суміш при застиганні повинна бути ламкою. Спробуйте на шматочку суміші це перевірити. Ламкість означатиме, що маса готова.
Збийте білки з дрібкою солі до білих піків.
Злегка остиглий сироп додайте тонкою цівкою в білки, продовжуючи збивати.
Додайте в масу горіхи і перемішайте.
Застелите форму рисовим папером, злегка змастіть її маслом рослинним, так як маса дуже липка, це допоможе її потім легше дістати.
Застелите форму рисовим папером, злегка змастіть її маслом рослинним, так як маса дуже липка, це допоможе її потім легше дістати.
Викладіть масу в форму.
І розрівняйте.
Зверху накрийте знову рисової папером.
Дайте Туррон застигнути повністю.
Перед подачею порізати його на шматочки. Приємного чаювання!
Перед подачею порізати його на шматочки. Приємного чаювання!