Рецепт Turron фото

Turron
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Яйця, Горіхи, Мигдаль, Мед
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
На полуденок, На святковий стіл, Новий рік, Різдво
Десерти

Традиційне іспанське ласощі до Нового Року або Різдва з мигдалем з білка і меду - це неймовірно смачний десерт, який можна легко приготувати самостійно. Дивіться рецепт туррона!

Туррон традиційно готується з мигдалем. Але, по бажанню, ви можете додати в масу родзинки, сухофрукти або інші горіхи. Щоб туррон було простіше відокремити від форми, можете використовувати форму силіконову або звичайну для випічки. Туррон застигає відносно недовго, залежить від товщини.

  • Мед - 200 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Яєчний білок - 2 штуки
  • Мигдаль - 200 грам
  • Цедра лимона або апельсина - 1 штука
  • Рисовий папір - 1-2 штук
Turron - фото крок 1
Обсмажте спочатку мигдаль на сковороді без масла до злегка золотистого кольору.
Turron - фото крок 2
Розтопіть мед в каструлі.
Turron - фото крок 3
Додайте цукор і, помішуючи, варите, поки не загусне. Суміш при застиганні повинна бути ламкою. Спробуйте на шматочку суміші це перевірити. Ламкість означатиме, що маса готова.
Turron - фото крок 4
Збийте білки з дрібкою солі до білих піків.
Turron - фото крок 5
Злегка остиглий сироп додайте тонкою цівкою в білки, продовжуючи збивати.
Turron - фото крок 6
Додайте в масу горіхи і перемішайте.
Застелите форму рисовим папером, злегка змастіть її маслом рослинним, так як маса дуже липка, це допоможе її потім легше дістати.
Turron - фото крок 7
Викладіть масу в форму.
Turron - фото крок 8
І розрівняйте.
Turron - фото крок 9
Зверху накрийте знову рисової папером.
Turron - фото крок 10
Дайте Туррон застигнути повністю.
Перед подачею порізати його на шматочки. Приємного чаювання!