Кекс з фундуком та грушею
(покроковий рецепт з фото)
Я часто в випічці використовую фрукти і горіхи. Зазвичай це: яблука, апельсини, волоські горіхи і мигдаль. Але що, якщо взяти щось нове? Так я подумала, і вийшов цей оригінальний рецепт. Читайте!
У складі використані з одного боку знайомі продукти, але в цьому поєднанні вони здаються незвичними. Тому це точно варте вашої уваги. Запишіть собі, як приготувати кекс з фундуком та грушею. Тісто будемо замішувати на йогурті. Якщо виберіть оригінальну форму для запікання, то випічка буде виглядати не гірше святкового торта.
- Борошно пшеничне - 180 грам
- Цукор білий - 200 грам
- Грецький йогурт - 180 грам
- Масло Funduk - 120 мілілітрів
- Funduk - 150 грам
- Груша - 2-3 штук
- Яйце - 2 штуки
- Горіховий лікер - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 75 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 0, 5 чайних ложки
- Цукрова пудра - За смаком
1. З'єднайте разом сіль, соду, борошно і розпушувач.
2. В іншому посуді перемішайте яйця з лікером, йогуртом, цукром, маслом і ванільним екстрактом.
3. Потім суху суміш всипте до рідкої. Перемішайте їх разом.
4. Горіхи наколи половинками, а грушу наріжте дрібними кубиками. Додайте ці інгредієнти в тісто. Все перемішайте.
5. Потім тісто влийте в форму для випічки, попередньо змастивши її маслом.
6. Запікайте кекс 45 хвилин при 200 градусах в духовці. Подавайте його остиглим, посипавши цукровою пудрою. Приємного чаювання!