Цитрусові кантуччи з фундуком
(покроковий рецепт з фото)
Апетитні, ароматні сухарики-печеньки з шматочками фундука відмінно підійдуть до склянки молока або гарячого чаю. Готуються вони легко, а зберігатися можуть майже місяць, але з'їдаються набагато швидше.
З усіх італійських десертів мені найбільше подобаються кантуччи - смачні сухі печеньки-сухарики, які можна приготувати з різними наповнювачами: горіхами, родзинками, інжиром і так далі. Приготувати їх не складе особливих труднощів навіть новачкам в кулінарії. Пропоную сьогодні спекти ароматні цитрусові кантуччи з фундуком.
- Борошно пшеничне - 130 грам
- Яйця - 2 штуки(1 яйце і 1 жовток)
- Цукор корчіневий - 70-80 грам
- Мигдалеве борошно - 30 грам
- Funduk - 50-60 грам
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Цедра лимону, апельсина - 1 Чайна ложка
1. Ось всі наші інгредієнти для приготування смачних кантуччи. Раджу відразу робити подвійну порцію
2. Змішуємо просіяне борошно з розпушувачем, додамо цукор, миндальную борошно і цедру. Розмішати і додамо одне ціле яйце і жовток від другого. Замішуємо тісто.
3. Додаємо подрібнені горіхи і остаточно вимішуємо тісто.
4. Я поділяю тісто на дві частини, формуємо батончики шириною приблизно 4 см. Загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник хвилин на 30.
5. Деко застилає пергаментом, викладаємо батончики тесту. Підрівняти, я відразу роблю краю трохи навскоси, адже кантуччи будуть нарізатися саме навскоси.
6. І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 20. Виймаємо і даємо хвилин 5 охолонути.
7. Потім нарізаємо гострим ножем навскоси на шматочки товщиною 1 см.
8. Викладаємо назад на деко і відправляємо в духовку ще хвилин на 10. Кантуччи повинні красиво підрум'янитися. Ось і все