Печиво «Кантуччи»
(покроковий рецепт з фото)
Презентую вам один із самих класних, на мій погляд, рецептів печива. Заслужена родзинка італійської кухні, від якої просто неможливо відірватися ні дорослим, ні дітям. Дуже раджу спробувати.
Перед вами покроковий і нескладний варіант, як приготувати печиво "кантуччи" . Крім традиційного горіха, в рецепті ви можете використовувати також сухофрукти або сушені ягоди, наприклад, а також зерна кави. Чудове печиво, яке прекрасно зберігається і відмінно підходить до чаю.
- Борошно - 325 грам
- Цукор - 250 грам
- Розпушувач - 1.5 чайних ложки
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Горіхи - 250 грам
- Яйце - 3 штуки(+ 1 для змазування)
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
1. Насамперед включіть її, нехай розігрівається до 180 градусів. Підготуйте всі інгредієнти, які вам будуть потрібні.
2. Ножем порубати горіхи. Для любителів кави також рекомендую додати трохи зерен, подрібнених таким же чином ножем.
3. З'єднайте всі сухі інгредієнти: просіяне борошно, розпушувач, сіль і цукор. Збийте яйця з ванільним екстрактом, додайте їх туди ж.
4. Викладіть в тісто горішки та інші добавки (якщо використовуєте). Ретельно перемішайте, щоб вийшло однорідне тісто.
5. Розділіть тісто на дві частини і викладіть на пергамент.
6. Для більш рум'яного кольору можна змастити верх збитим яйцем. Надішліть деко в духовку.
7. Випікайте хвилин 25-30 до золотистого кольору.
8. Залиште остигати хвилин 10-15, а після акуратно гострим ножем наріжте шматочками.
9. Викладіть печиво на деко і знову відправте в духовку. Підсушуйте їх хвилин 15. У процесі можна перевернути.
10. І можна насолоджуватися результатом. Приємного чаювання!