Турнір
(покроковий рецепт з фото)
Хочете урізноманітнити своє меню? Зверніть увагу на рецепт, як приготувати "турніяз" - національне казахське страву. Смачна пшоняна каша, подається з подрібненим куртом - солоним сушеним сиром.
Рецепт приготування каші "турніяз" досить простий. Тому ви з легкістю можете пригоститися цим смачним блюдом на сніданок. При використанні домашнього молока з великим % жирності його краще розбавляти водою. Якщо будете використовувати молоко з магазину, то водою розбавляти не варто. Приємних вам клопоту на кухні!
- Пшоно - 140 грам
- Молоко - 1 літр(3, 5% жирності і вище)
- Вода - 300 мілілітрів
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Курт - 3 штуки (для подачі)
Підготуйте необхідні продукти.
Пшоно промийте в теплій воді до прозорості.
Борошно обсмажити на розтопленому вершковому маслі до золотистого кольору. Додайте 2 ст. L. Води, розмішайте до однорідності.
Борошно обсмажити на розтопленому вершковому маслі до золотистого кольору. Додайте 2 ст. L. Води, розмішайте до однорідності.
Молоко і воду, що залишилася доведіть до кипіння, додайте борошняну пасту, перемішайте.
Як тільки молоко закипить, додайте промите пшоно, сіль.
Як тільки молоко закипить, додайте промите пшоно, сіль.
Зменшіть вогонь і готуйте 20-25 хвилин. Помішуйте через кожні 5 хвилин.
Перед подачею додайте подрібнений курт, перемішайте. Смачного!