Тунець з помідорами та базиліком
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування смаженої тунця з помідорами чері, білим вином і базиліком.
У сковороді, нагріти 1 1/2 столові ложки олії на середньому вогні. Приправити тунця сіллю і перцем. Впорядкувати половину тунця в сковороді в один шар. Смажити, перевертаючи один раз, до золотисто-коричневого кольору з обох сторін, близько 1 1/2 хвилини з кожного боку (3 хвилини всього). Тунець повинен бути злегка рожевим всередині. Викласти на блюдо і накрити кришкою, щоб зберегти тунця теплим. Додати ще 1 1/2 столові ложки олії і обсмажити залишився тунця.
Протерти сковороду. Додати решту 2 столові ложки масла і цибулю. Смажити на середньому вогні, помішуючи, поки цибуля не стане золотисто-коричневого кольору і м'яким, від 4 до 6 хвилин. Додати помідори і вино, кип'ятити на повільному вогні, часто помішуючи, близько 2 хвилин. Варити, поки соус не загусне трохи, близько 5 хвилин. Додати базилік і варити, помішуючи, 1 хвилину. Приправити сіллю і перцем. Заправити тунця соусом і подавати.
- Оливкового масла - 5 Ст. Ложок
- Тунця - 650 грам
- Сіль і мелений перець - - За смаком
- Сухого білого вина або води - 1/2 склянки
- Гілочки базиліка - 3 штуки
Протерти сковороду. Додати решту 2 столові ложки масла і цибулю. Смажити на середньому вогні, помішуючи, поки цибуля не стане золотисто-коричневого кольору і м'яким, від 4 до 6 хвилин. Додати помідори і вино, кип'ятити на повільному вогні, часто помішуючи, близько 2 хвилин. Варити, поки соус не загусне трохи, близько 5 хвилин. Додати базилік і варити, помішуючи, 1 хвилину. Приправити сіллю і перцем. Заправити тунця соусом і подавати.