Рецепт Тунець з зеленню і помідорами фото

Тунець з зеленню і помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Риба та морепродукти , Тунець
Дієтичне харчування
На вечерю , На святковий стіл , Легка вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Рецепт приготування смажених на грилі шматочків тунця з базиліком, Орегано, петрушкою, помідорами і каперсами. Дуже смачне рибне блюдо італійської кухні!

Опис приготування:

Подрібнити часник. Нарізати помідори. Збити масло, зелень, часник і сушені помідори в мисці, вилити суміш в неглибокий посуд. Приправити стейки тунця сіллю і перцем, змастити лимонним соком з обох сторін. Покласти рибу в блюдо з томатною сумішшю, обваляти стейки, щоб суміш рівномірно покривала їх. Накрити кришкою і маринувати в холодильнику 1-2 годину.

Нагріти гриль до середньої температури. Витягти рибні стейки з маринаду. Обсмажувати на грилі протягом 5 хвилин з кожного боку. Вилити маринад в маленьку каструлю і довести до кипіння. Додати каперси, якщо використовуються. Вилити маринад на шматочки тунця. Подавати відразу ж.


  • Оливкового масла - 3 Ст. Ложки
  • Лаврові листки - 2 штуки
  • Свіжого базиліку - 1 Ст. Ложка
  • Орегано - 1 Ст. Ложка
  • Петрушки - 2 Ст. Ложки
  • Розмарину - 1 Чайна ложка
  • Чебрець - 1 Чайна ложка
  • Часнику - 2 зубчики
  • В'ялених помідора- 4 штуки
  • Стейка тунця- 4 штуки
  • Лимон, сік - 1 штука
  • Каперсів - 1 Склянка
  • Сіль і мелений чорний перець - - За смаком
Подрібнити часник. Нарізати помідори. Збити масло, зелень, часник і сушені помідори в мисці, вилити суміш в неглибокий посуд. Приправити стейки тунця сіллю і перцем, змастити лимонним соком з обох сторін. Покласти рибу в блюдо з томатною сумішшю, обваляти стейки, щоб суміш рівномірно покривала їх. Накрити кришкою і маринувати в холодильнику 1-2 годину.

Нагріти гриль до середньої температури. Витягти рибні стейки з маринаду. Обсмажувати на грилі протягом 5 хвилин з кожного боку. Вилити маринад в маленьку каструлю і довести до кипіння. Додати каперси, якщо використовуються. Вилити маринад на шматочки тунця. Подавати відразу ж.

Схожі рецепти