Тунець з зеленню і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування смажених на грилі шматочків тунця з базиліком, Орегано, петрушкою, помідорами і каперсами. Дуже смачне рибне блюдо італійської кухні!
Подрібнити часник. Нарізати помідори. Збити масло, зелень, часник і сушені помідори в мисці, вилити суміш в неглибокий посуд. Приправити стейки тунця сіллю і перцем, змастити лимонним соком з обох сторін. Покласти рибу в блюдо з томатною сумішшю, обваляти стейки, щоб суміш рівномірно покривала їх. Накрити кришкою і маринувати в холодильнику 1-2 годину.
Нагріти гриль до середньої температури. Витягти рибні стейки з маринаду. Обсмажувати на грилі протягом 5 хвилин з кожного боку. Вилити маринад в маленьку каструлю і довести до кипіння. Додати каперси, якщо використовуються. Вилити маринад на шматочки тунця. Подавати відразу ж.
- Оливкового масла - 3 Ст. Ложки
- Лаврові листки - 2 штуки
- Свіжого базиліку - 1 Ст. Ложка
- Орегано - 1 Ст. Ложка
- Петрушки - 2 Ст. Ложки
- Розмарину - 1 Чайна ложка
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Часнику - 2 зубчики
- В'ялених помідора- 4 штуки
- Стейка тунця- 4 штуки
- Лимон, сік - 1 штука
- Каперсів - 1 Склянка
- Сіль і мелений чорний перець - - За смаком
Нагріти гриль до середньої температури. Витягти рибні стейки з маринаду. Обсмажувати на грилі протягом 5 хвилин з кожного боку. Вилити маринад в маленьку каструлю і довести до кипіння. Додати каперси, якщо використовуються. Вилити маринад на шматочки тунця. Подавати відразу ж.