Тріска по-італійськи
(покроковий рецепт з фото)
Ще один оригінальний спосіб приготувати філе тріски - це рецепт тріски по-італійськи. Інгредієнти досить прості і доступні, проте тріска виходить незвичайною і оригінальною.
Вже не знаю, чи дійсно італійці готують тріску таким чином. Однак в кулінарній книзі цей рецепт тріски по-італійськи був включений в список традиційних страв регіону Венето. Так чи інакше, блюдо дійсно виходить смачне - рибка залишається ніжною, а кляр виходить хрусткий, з незвичайним присмаком вина. Коротше, варто спробувати. Сподіваюся, тріска по-італійськи вам сподобається!
- Лихоманка - 600 грам
- Яйце - 1 штука
- Петрушка - За смаком
- Біле вино - За смаком
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
Збийте яйце, додайте в нього борошно. Перемішайте.
Додайте нарубану зелень петрушки.
Додати сіль, поперчіть і додайте трохи білого вина. Багато не треба, кляр повинен бути густим.
Філе тріски нарізати на шматочки, вмочити в кляр.
Обсмажити в гарячому маслі з обох боків до утворення рум'яної скоринки. Тріска по-італійськи готова!