Тріска під вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Соковита риба з ніжним соусом приємно урізноманітнить ваше меню. Корисна рибка виходить неймовірно ніжною, ситної і живильної. Рекомендую простий рецепт, як приготувати тріску під вершковим соусом.
Лихоманка, звичайно, сама по собі досить жирна рибка, але я ризикнула приготувати для неї ще й вершковий соус. Вийшло, до речі, просто божественно і зовсім не жирно. Для приготування тріски під вершковим соусом раджу взяти 20% вершки, трохи борошна, щоб обваляти рибу і спеції для риби (я беру готову рибну приправу).
- Стейк тріски - 4 штуки
- Борошно - 100 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Петрушка - 15 грам
- Вершки - 150 грам
- Часник - 2 зубчики
- Спеції - За смаком
Rиbu чистий, промийте та висушіть. Додати сіль, поперчіть за вкусу.Обваляйте в борошні й обсмажте на олії з двох сторін до готовності.
Поки риба смажиться, приготуйте соус. На вершковому маслі обсмажте борошно до золотистого кольору, постійно помішуючи лопаткою.
Потім видавіть туди часник, влийте вершки, розмішайте і тушкуйте на слабкому вогні до загусання соусу, приправити сіллю. Вимкнути плиту. Петрушку вимити, наріжте, додайте в соус і розмішайте.
Смажену тріску полийте соусом перед подачею. Також додайте свіжих овочів. Смачного!