Тріска під вершковим соусом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете смачно і просто нагодувати себе і свою сім'ю, раджу взяти на замітку цей класний рецепт. Ніжна рибка, запечена в апетитному соусі - це приголомшливе блюдо, яке стоїть повторити.
Перед вами дуже класний варіант, як приготувати тріску під вершковим соусом в духовці. В даному випадку це рибка, попередньо посолена на ніч, але при бажанні можна взяти і свіжу тріску. Крім того, щоб зробити повноцінне блюдо на обід або вечерю, можна додати картоплю. Це позбавить вас від необхідності додатково готувати гарнір. Риба завдяки соусу буквально тане в роті!
- Тріска солона - 500 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 3-5 зубчиків
- Оливкова олія - 4-5 чайних ложок
- Вершки - 500 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Картопля - 600-700 грам (по бажанню)
- Мускатний горіх - 1 щіпка
1. Посоленную або свіжу рибку промийте під проточною водою і обсушити.
2. У невеликій кількості оливкової олії обсмажте цибулю з часником хвилин 5, помішуючи. Додайте тріску, тримайте на вогні ще буквально 3 хвилини.
3. Окремо розтопіть вершкове масло і додайте кукурудзяний крохмаль. Перемішайте і влийте вершки. Посоліть і поперчіть соус за смаком, додайте мускатний горіх. Гасіть соус кілька хвилин, а після зніміть його з вогню.
4. Якщо ви вирішили додати картоплю, очистіть і наріжте невеликими кубиками. Підсолити трохи і перемішайте.
5. У жароміцних форму викладіть рибу з картоплею. Залийте її соусом і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
6. Запікайте до утворення рум'яної скоринки. Перед подачею можна доповнити рибку свіжою зеленню. Смачного!