Рецепт Тріска під вершковим соусом в духовці фото

Тріска під вершковим соусом в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Якщо ви хочете смачно і просто нагодувати себе і свою сім'ю, раджу взяти на замітку цей класний рецепт. Ніжна рибка, запечена в апетитному соусі - це приголомшливе блюдо, яке стоїть повторити.

Перед вами дуже класний варіант, як приготувати тріску під вершковим соусом в духовці. В даному випадку це рибка, попередньо посолена на ніч, але при бажанні можна взяти і свіжу тріску. Крім того, щоб зробити повноцінне блюдо на обід або вечерю, можна додати картоплю. Це позбавить вас від необхідності додатково готувати гарнір. Риба завдяки соусу буквально тане в роті!

  • Тріска солона - 500 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 3-5 зубчиків
  • Оливкова олія - 4-5 чайних ложок
  • Вершки - 500 мілілітрів
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Сіль і перець - За смаком
  • Картопля - 600-700 грам (по бажанню)
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
тріска під вершковим соусом в духовці - фото крок 1
1. Посоленную або свіжу рибку промийте під проточною водою і обсушити.
тріска під вершковим соусом в духовці - фото крок 2
2. У невеликій кількості оливкової олії обсмажте цибулю з часником хвилин 5, помішуючи. Додайте тріску, тримайте на вогні ще буквально 3 хвилини.
тріска під вершковим соусом в духовці - фото крок 3
3. Окремо розтопіть вершкове масло і додайте кукурудзяний крохмаль. Перемішайте і влийте вершки. Посоліть і поперчіть соус за смаком, додайте мускатний горіх. Гасіть соус кілька хвилин, а після зніміть його з вогню.
тріска під вершковим соусом в духовці - фото крок 4
4. Якщо ви вирішили додати картоплю, очистіть і наріжте невеликими кубиками. Підсолити трохи і перемішайте.
тріска під вершковим соусом в духовці - фото крок 5
5. У жароміцних форму викладіть рибу з картоплею. Залийте її соусом і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
тріска під вершковим соусом в духовці - фото крок 6
6. Запікайте до утворення рум'яної скоринки. Перед подачею можна доповнити рибку свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти