Торт «Наполеон»
(покроковий рецепт з фото)
Хто з нас не знає відомий і знаменитий торт "наполеон"? Його рецепт прийшов з Франції. Таке ласощі подавалося на стіл королям і королевам, а зараз його можна спробувати в будь-якому кафе.
Давно вже хочете дізнатися, як приготувати торт "наполеон"? Тоді цей рецепт вам обов'язково стане в нагоді. Сам він досить нескладний, а торт виходить красивим і ошатним, його не соромно поставити на святковий стіл.
- Борошно - 650 грам
- Яйце - 7 штук
- Молоко - 625 мілілітрів
- Вершкове масло - 400 грам
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1/2 склянки
- Картопляний крохмаль - 30 грам
- Вершки - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
Борошно просійте кілька разів через сито. Змішайте її з сіллю і висипте в миску. Порубати охолоджене вершкове масло на кубики і викладіть його до борошна. Перетріть все в крихту руками, зробіть в центрі поглиблення.
В окрему тарілку вбийте сирі курячі яйця, влийте оцет і молоко. Збийте інгредієнти віночком.
Влийте отриману масу в поглиблення в борошні з маслом. Ретельно перемішайте всі інгредієнти і замісити пружне тісто.
Розділіть тісто на рівні частини, скачавши з них колобки. Покладіть їх в холодильник на півгодини, щоб тісто охололо.
Викладіть на робочу поверхню пергамент для запікання. На нього викладіть кульку з тіста. Розкачайте його в пласт, сформуйте коло і обріжте краю. Наколи тісто виделкою.
Кожен корж випікайте в духовці по десять хвилин при температурі двісті градусів разом з обрізками.
Приготуйте з п'яти жовтків заварний крем. Жирні вершки збийте до міцних піків. Введіть в збиті вершки заварний крем. Акуратно все перемішайте.
З готових коржів складіть торт, перемазуючи їх кремом. Розтлумачте обрізки в крихту і обсипте торт з усіх боків. Поставте наполеон в холодильник на ніч, щоб він просочився.