Рецепт Торт Наполеон «сімейний» фото

Торт Наполеон «сімейний»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Маргарин
Дієтичне харчування
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти , Наполеон
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Рецепт дійсно сімейний. Цим тортом пригостила мене подруга, смачно - незвичайно! Зважилася зробити і я. Вона мені прислала фото рецепта з рукописної зошити бабусі, яка дісталася її мамі.

Опис приготування:

Друзі, ділюся цим рецептом з вами. Що хочеться відзначити, не замінюйте маргарин в складі тесту - вершковим маслом. Візьміть саме хороший вершковий маргарин. Набирайтеся терпіння і приступимо. Складного нічого немає, потрібно лише 2-3 години вільного часу і гарний настрій! розповідаю, як приготувати Торт Наполеон"Сімейний" .

  • Борошно пшеничне - 3 склянки (для тіста, вищого сорту)
  • Маргарин вершковий - 300 грам (для тіста)
  • Куряче яйце - 1 штука (для тіста)
  • Сода - 0, 5 чайних ложки (для тіста)
  • Оцет 9% - 0, 5 чайних ложки (для тіста)
  • Вода кип'ячена - 0, 5-0, 7 склянки (для тіста, охолоджена)
  • Молоко - 0, 5 L (для крему)
  • Цукор - 3 склянки (для крему)
  • Вершкове масло - 200 грам (для крему, жирність 82, 5%)
  • Куряче яйце - 1 штука (для крему)
  • Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки (для крему)
  • Горіхи волоські - 50 грам (для прикраси)
торт Наполеон
Приготуйте всі необхідні інгредієнти. Маргарин для тіста потрібен охолоджений з холодильника. Вершкове масло для крему має бути кімнатної температури.
торт Наполеон
Почніть з приготування тіста. Маргарин порубати шматками і викладіть в зручну металеву миску разом з борошном. Порубати борошно з маргарином ножем. Тісто взагалі не чіпаємо руками, тільки в кінці приготування, коли потрібно буде зібрати в кулю.
торт Наполеон
Додайте в тісто яйце і продовжуйте рубати. Соду погасите оцтом і додайте в масу. Трохи порубати.
торт Наполеон
Підготуйте воду. Невеликими порціями вливайте в тісто і рубайте. Води може піти від півсклянки і більше. Орієнтуйтеся на згортання тесту. Суб-лінії і рубін.
торт Наполеон
Повинна вийти ось така маса. Руками зберіть її в кулю, але ні в якому разі не місите.
торт Наполеон
Розділіть куля на 6 рівних частин і приберіть в холодильник на 30-40 хвилин.
торт Наполеон
Поки тісто охолоджується, почніть готувати крем. У каструлю всипте 2 склянки цукру і 3 ст.Л. Борошна.
торт Наполеон
Перемішайте і додайте яйце. Але можна готувати крем і без яйця, по бажанню.
торт Наполеон
В окремій ємності нагрійте молоко до гарячого і поступово вливайте в цукрову масу, постійно помішуючи, щоб не було грудочок.
торт Наполеон
Поставте на повільний вогонь і постійно помішуючи, щоб крем не пригоріла, варіть до загустіння. За консистенцією він повинен вийти як нежирна сметана. Часу піде 15-20 хвилин. Потім зніміть з вогню і поставте в сторону остигати.
торт Наполеон
Поки крем остигає, продовжимо роботу з тестом. Якщо вам хочеться високий торт з 11-12 коржів, то рівняйте їх по плоскій тарілці діаметром 19 см. Якщо ж хочете широкий торт з 7-8 коржами, то рівняйте по тарілці діаметром 25 см. Я вибрала перший варіант. Поверхня на якій будете розгортати, і качалку, постійно пріпиляйте борошном. Візьміть один шар тіста (інші поки можна залишити в холодильнику), розкачайте тонко, приблизно 2 мм. Товщиною і виріжте корж ножем прикладаючи тарілку.
торт Наполеон
Тест Obrezok, який вийшов під час вирізання тарілкою, соєденіте з наступним оберзком і знову розкачайте, щоб отримати новий корж. Дійте таким чином, поки тісто не закінчиться. Готові коржі (або корж, якщо великий) кладіть на деко з пекарської папером. Випікайте до рум'яності в розігрітій до 200 градусів духовці 7-8 хвилин.
торт Наполеон
Маленький корж спечений із залишків або один цілий будемо використовувати для прикраси торта, розкришивши на шматочки. Готові коржі остудіть.
торт Наполеон
Тим часом заварювана частина крему охолола, продовжимо приготування. Вершкове масло кімнатної температури збийте міксером з 1 склянкою цукру близько 15-20 хвилин. До повного розчинення цукру.
торт Наполеон
Потім по 1 ст.Л. Додавайте остигнула заварний масу і продовжуйте збивати.
торт Наполеон
Повинен вийти шовковистий однорідний крем.
торт Наполеон
Щедро змащуйте коржі кремом, укладаючи один на одного.
торт Наполеон
Один корж розкришити і прикрасьте верхівку і боки торта. Також додайте рубані волоські горіхи. Готовий торт приберіть в холодильник на 10-12 годин або більше. Торт я спочатку викладаю на плоску скляну досочку, а вже настоявся в холодильнику, переношу на тортівницю.
торт Наполеон
Сімейний"Наполеон" готовий!
торт Наполеон
Приємного чаювання все сім'єю!

Схожі рецепти