Торт Наполеон «сімейний»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт дійсно сімейний. Цим тортом пригостила мене подруга, смачно - незвичайно! Зважилася зробити і я. Вона мені прислала фото рецепта з рукописної зошити бабусі, яка дісталася її мамі.
Друзі, ділюся цим рецептом з вами. Що хочеться відзначити, не замінюйте маргарин в складі тесту - вершковим маслом. Візьміть саме хороший вершковий маргарин. Набирайтеся терпіння і приступимо. Складного нічого немає, потрібно лише 2-3 години вільного часу і гарний настрій! розповідаю, як приготувати Торт Наполеон "сімейний" .
- Борошно пшеничне - 3 склянки (для тіста, вищого сорту)
- Маргарин вершковий - 300 грам (для тіста)
- Куряче яйце - 1 штука (для тіста)
- Сода - 0, 5 чайних ложки (для тіста)
- Оцет 9% - 0, 5 чайних ложки (для тіста)
- Вода кип'ячена - 0, 5-0, 7 склянки (для тіста, охолоджена)
- Молоко - 0, 5 L (для крему)
- Цукор - 3 склянки (для крему)
- Вершкове масло - 200 грам (для крему, жирність 82, 5%)
- Куряче яйце - 1 штука (для крему)
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки (для крему)
- Горіхи волоські - 50 грам (для прикраси)
Приготуйте всі необхідні інгредієнти. Маргарин для тіста потрібен охолоджений з холодильника. Вершкове масло для крему має бути кімнатної температури.
Почніть з приготування тіста. Маргарин порубати шматками і викладіть в зручну металеву миску разом з борошном. Порубати борошно з маргарином ножем. Тісто взагалі не чіпаємо руками, тільки в кінці приготування, коли потрібно буде зібрати в кулю.
Додайте в тісто яйце і продовжуйте рубати. Соду погасите оцтом і додайте в масу. Трохи порубати.
Підготуйте воду. Невеликими порціями вливайте в тісто і рубайте. Води може піти від півсклянки і більше. Орієнтуйтеся на згортання тесту. Суб-лінії і рубін.
Повинна вийти ось така маса. Руками зберіть її в кулю, але ні в якому разі не місите.
Розділіть куля на 6 рівних частин і приберіть в холодильник на 30-40 хвилин.
Поки тісто охолоджується, почніть готувати крем. У каструлю всипте 2 склянки цукру і 3 ст.Л. Борошна.
Перемішайте і додайте яйце. Але можна готувати крем і без яйця, по бажанню.
В окремій ємності нагрійте молоко до гарячого і поступово вливайте в цукрову масу, постійно помішуючи, щоб не було грудочок.
Поставте на повільний вогонь і постійно помішуючи, щоб крем не пригоріла, варіть до загустіння. За консистенцією він повинен вийти як нежирна сметана. Часу піде 15-20 хвилин. Потім зніміть з вогню і поставте в сторону остигати.
Поки крем остигає, продовжимо роботу з тестом. Якщо вам хочеться високий торт з 11-12 коржів, то рівняйте їх по плоскій тарілці діаметром 19 см. Якщо ж хочете широкий торт з 7-8 коржами, то рівняйте по тарілці діаметром 25 см. Я вибрала перший варіант. Поверхня на якій будете розгортати, і качалку, постійно пріпиляйте борошном. Візьміть один шар тіста (інші поки можна залишити в холодильнику), розкачайте тонко, приблизно 2 мм. Товщиною і виріжте корж ножем прикладаючи тарілку.
Тест Obrezok, який вийшов під час вирізання тарілкою, соєденіте з наступним оберзком і знову розкачайте, щоб отримати новий корж. Дійте таким чином, поки тісто не закінчиться. Готові коржі (або корж, якщо великий) кладіть на деко з пекарської папером. Випікайте до рум'яності в розігрітій до 200 градусів духовці 7-8 хвилин.
Маленький корж спечений із залишків або один цілий будемо використовувати для прикраси торта, розкришивши на шматочки. Готові коржі остудіть.
Тим часом заварювана частина крему охолола, продовжимо приготування. Вершкове масло кімнатної температури збийте міксером з 1 склянкою цукру близько 15-20 хвилин. До повного розчинення цукру.
Потім по 1 ст.Л. Додавайте остигнула заварний масу і продовжуйте збивати.
Повинен вийти шовковистий однорідний крем.
Щедро змащуйте коржі кремом, укладаючи один на одного.
Один корж розкришити і прикрасьте верхівку і боки торта. Також додайте рубані волоські горіхи. Готовий торт приберіть в холодильник на 10-12 годин або більше. Торт я спочатку викладаю на плоску скляну досочку, а вже настоявся в холодильнику, переношу на тортівницю.
Сімейний "наполеон" готовий!
Приємного чаювання все сім'єю!