Торт «Інь Янь»
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати що-небудь простеньке, но со вкусом? Тоді пропоную вам відмінний рецепт приготування торта "інь-Янь", який стане відмінним доповненням до святкового столу.
Це досить простий рецепт торта "інь-Янь", який можна приготувати навіть без особливого приводу. Варіантів його оформлення - маса. Один з найпростіших - це посипати верх тертим шоколадом і кокосовою стружкою, наприклад.
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 300 грам
- Борошно - 1.5-2 склянки
- Йогурт - 250 грам
- Крем - 150 грам
- Мед - 1-2 Ст. Ложок
- Мастика - 300 грам
- Харчовий барвник - 1 штука (чорний )

1. Для початку необхідно відокремити білки від жовтків. Найкраще, якщо яйця будуть кімнатної температури. У білки додати дрібку солі і близько 200 грам цукру. Почати добре збивати.

2. Збивати білки потрібно не до щільних піків, проте цукор повинен повністю розчинитися, а маса загуснути.

3. Цукор, що відправити у жовтки і також збити до однорідної консистенції. При бажанні можна додати також ванілін або ванільний цукор, а також щіпку кориці, наприклад.

4. З'єднати жовтки з білками і гарненько збити разом. Так як білки збиті не до міцної піни можна продовжувати збивати міксером.

5. Поступово всипати борошно, продовжуючи збивати. Тісто має вийти однорідним і без грудочок. Готове тісто розділити на 3 рівні частини і випекти в розігрітій духовку 3 коржа.

6. Випікати такі коржі краще при температурі не більше 150 градусів. Час приготування - близько 40 хвилин. Кожен корж добре остудити.

7. Як зробити торт "інь-Янь" неймовірно м'яким? Нижній корж необхідно просочити сиропом, з'єднавши трохи меду і води. Можна зробити це в 2-3 етапу.

8. Добре просочений корж накрити другим і рясно змастити його йогуртом. Можна використовувати не просто натуральний йогурт, але і додати в нього свіжі ягоди або фрукти.

9. Третій корж рясно змастити сметанним кремом.

10. Залишилася справа за малим - оформити верх. Якщо використовувати тертий шоколад, тоді не буде зайвим трафарет, по якому буде зроблений малюнок. Після того, як буде присипаний шоколад трафарет можна акуратно видалити пінцетом.

11. Ще один варіант оформлення - це крем. З його допомогою також можна зробити відмінний малюнок. У такому варіанті верхній корж потрібно залишити без крему, а за допомогою кондитерського шприца нанести малюнок.

12. Можливо, найбільш тривалий, проте неймовірно красивий варіант - це мастиковий торт "інь-Янь" в домашніх умовах. Мастику необхідно тонко розкачати і накрити весь торт. Розрівняти і видалити зайве. Частина мастики забарвити в чорний колір і вирізати по шаблону. Приклеїти за допомогою водички. При бажанні також можна оформити боки двокольорового кіскою з решти мастики, наприклад.