Рецепт Салатін-Янь фото

Салатін-Янь
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На святковий стіл
Салати

Прикраса салатів не знає кордонів, і салат Інь-Янь (правильніше, Інь Ян; ) - один з найбільш оригінальних побачених мною за останній час. Розповідаю, як приготувати цей салат.

Не сумніваюся, що ви напевно бачили й інші версії цього салату. Справа в тому, що головне в цьому салаті - НЕ комбінація якихось конкретних інгредієнтів (як в салаті Олів'є, наприклад), а спосіб прикраси. Тобто, по суті, ви можете готувати абсолютно будь-який салат, але прикрасивши його у формі символу Інь і Ян (для довідки, це має східне походження символ дуалізму людського буття, символ протилежних аспектів єдиної дійсності, символ білого і чорного, добра і зла, чоловіки та жінки, народження і смерті і т.Д., тобто всього протилежного), ми отримуємо безпосередньо салат "інь-Янь" (правильна назва цієї східної концепції - Інь та янь, проте в народі усталене назва салату "інь-Янь" ). Отже, пропоную вашій увазі дуже простий рецепт салату "інь-Янь"!

  • Філе куряче відварене - 300 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Чорнослив - 100 грам
  • Сир - 70 грам
  • Огірок - 1 штука
  • Майонез - - За смаком
салатін-Янь - фото крок 1
Готове куряче філе дрібно нарізаємо і викладаємо в круглу салатницю рівним колом. Змащуємо майонезом.
салатін-Янь - фото крок 2
Дрібним кубиком нарізаємо свіжий огірок (якщо огірок старий, то попередньо знімаємо з нього шкірку, якщо молодий - можна різати з шкіркою, вона м'яка).
салатін-Янь - фото крок 3
Викладаємо на курку рівномірний шар огірків, змащуємо майонезом.
салатін-Янь - фото крок 4
Яйця відварюємо до готовності, відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки подрібнюємо.
салатін-Янь - фото крок 5
На огірковий шар викладаємо шар подрібненого жовтка, промазуємо майонезом. Потім - шар тертого сиру і знову майонез.
салатін-Янь - фото крок 6
Власне, ми маємо смачний готовий салат у вигляді кола. Тепер за допомогою зубочистки нам потрібно намітити всі лінії, наявні на значку "інь і ян" .
салатін-Янь - фото крок 7
Чорнослив замочуємо в окропі на 10 хвилин, потім дуже дрібно нарізаємо і викладаємо їм чорні місця на салаті.
салатін-Янь - фото крок 8
Білі місця на салаті викладаємо подрібненим білком. Розрівнюємо шари чорносливу і білка, після чого відправляємо салат в холодильник. Через годину-дві салат "інь-Янь" можна буде подавати. Смачного!