Торт «Арабські гірки»
(покроковий рецепт з фото)
Торт, приготовлений вдома, завжди був найсмачнішим. Ще з давніх-давен у мене збереглася колекція рецептів, яка частенько поповнюється. Один з улюблених рецептів - торт "арабські гірки". Смачно!
Торт "арабські гірки" після приготування має трохи постояти, щоб просочитися кремом. Якщо я його роблю на свято, то обов'язково печу і збираю напередодні, щоб він постояв у холодильнику і добре з'єднався. Якщо комусь здасться, що торт занадто солодкий, можна злегка зменшити дозу цукру. Сметану обов'язково беріть густу, щоб можна було її збити. Успіхів і приємного апетиту!
- Кефір 3, 2% - 500 мілілітрів
- Згущене молоко - 400 грам
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Сода - 2 чайних ложки
- Борошно - 3 склянки
- Цедра лимону - За смаком
- Крем - 800 мілілітрів (крем)
- Цукор - 1 Склянка (крем)
- Ванілін - За смаком (крем)
- Молоко - 5 Ст. Ложок (глазур)
- Цукор - 5 Ст. Ложок (глазур)
- Какао - 6 Ст. Ложок(2 ст.Л - тісто, 4 ст.Л. - глазур)
Всі інгредієнти для тіста збити в міксері, крім какао.
Тісто розділити навпіл. В одну частину додати какао. Випікати бісквіти в різних формах.
Всі інгредієнти для крему збити в міксері.
Білий бісквіт порізати на кубики.
Темний бісквіт порізати на кубики.
Приготувати глазур: молоко підігріти, додати цукор і какао і трохи проварити на повільному вогні.
Зібрати торт у вигляді гірки, чергуючи білий і темний бісквіт. Кожен шар промащувати кремом. Зверху прикрасити кремом і глазур'ю.