Рецепт Арабські млинці фото

Арабські млинці
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня
Тісто
Страви без випічки
На вечерю , На полуденок , Для дітей , Полудень
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ви просто зобов'язані спробувати смачні арабські млинці, адже це чудовий десерт з начинкою їх волоських горіхів. За розміром вони зовсім невеликі, на один укус, як раз те, що потрібно до чаю.

Опис приготування:

Зазвичай арабські млинці в домашніх умовах готують на Рамадан, в цей місяць такий десерт можна побачити на столі у кожної арабської сім'ї. Я вперше спробувала ці млинці в гостях у своєї мусульманської подруги, в них були найрізноманітніші начинки, але найбільше мені сподобався варіант з волоськими горіхами. У цього десерту був настільки яскравий смак і приголомшливий аромат, що я просто не могла не дізнатися у подруги його рецепт. Виявилося, що все дуже просто і дуже швидко, тому я легко впоралася з приготуванням, а тепер і вам розповім, як зробити арабські млинці.

  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Вода тепла - 1, 5 склянки
  • Дріжджі сухі активні - 2 1/4 чайних ложки
  • Цукор - 4 Ст. Ложки(+ 1 ç.l. В тісто)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Горіхи волоські подрібнений - 1 Склянка
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Масло топлене - 1/3 склянки
арабські млинці - фото крок 1
Для тесту ми змішуємо в мисочці 1/4 склянки теплої води з сухими дріжджами і чайною ложкою цукру. В іншу миску (глибше) просіюємо борошно і робимо в борошняної гірці ямку. Вливаємо в цю ямку залишилася теплу воду, дріжджову суміш і додаємо дрібку солі. Тепер ретельно вимішуємо тісто, поки воно не стане однорідним, після цього накриваємо тарілку з ним рушником і на годину залишаємо тісто в теплому місці.
арабські млинці - фото крок 2
Після закінчення часу ставимо на вогонь товстостінну сковороду, гарненько її нагріваємо і змащуємо маслом. Поки сковорода гріється, ми ще раз перемішуємо і збиваємо тісто віночком, якщо воно вам здається занадто густим, додайте в тісто ще пару столових ложок води. Далі ми починаємо випікати млинці, на кожен має йти приблизно по 1/4 склянки тесту. Перевертати млинці під час обсмажування не потрібно, вони смажаться тільки з одного боку, тому, як тільки поверхня млинчика перестане бути вологою, ми знімаємо його зі сковороди.
арабські млинці - фото крок 3
Готові млинці викладаємо на чистий рушник золотистої стороною вниз.
арабські млинці - фото крок 4
Для начинки ми змішуємо в мисці подрібнені волоські горіхи, цукор (4 ст.Л.) і корицю. Тепер беремо по черзі млинці, складаємо їх навпіл, а кути стискаємо, щоб вийшов кишеньку. Кладемо всередину кишеньки приблизно столову ложку начинки і щільно з'єднуємо краю млинчиків, у нас повинно вийти щось на зразок півмісяця.
арабські млинці - фото крок 5
Тепер нам залишається тільки змастити млинці з обох сторін топленим маслом і викласти їх форму для випічки. Готуємо млинець по 10 хвилин з кожного боку при 180 градусах, після чого подаємо до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти