Рецепт Томатний хліб фото

Томатний хліб
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Пропоную вам ніжний і смачний томатний хліб з легким ароматом часнику. Спекти досить його всього один раз, він надовго оселиться у вашій кулінарній книзі! дивіться рецепт!

Опис приготування:

Сьогодні у мене неймовірно ароматний і м'який хлібець! Загляньте в рецепт, я розповім, як приготувати"Томатний хліб" . Відразу хочу сказати, що часник замінювати на свіже не варто, такого аромат не буде, а ось вийде швидше навпаки. Тільки часниковий порошок! Крайній випадок - гранульований часник. А ось томатний сік можна замінити на суміш томатної пасти і води, концентрація на ваш розсуд, чим густіше, тим яскравіше і більш насиченим хліб. Дивіться і пробуйте, пишіть коментарі!

  • Вода тепла - 100 мілілітрів
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Дріжджі свіжі - 20 грам
  • Борошно пшеничне - 400-450 грам
  • Сік томатний - 200 мілілітрів
  • Часник (порошок) - 1 Чайна ложка
томатний хліб - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
томатний хліб - фото крок 2
2. У теплій воді розчинити дріжджі, цукор. Залиште в теплі на 10-15 хвилин, щоб дріжджі прокинулися, утворилася пінна шапочка.
томатний хліб - фото крок 3
3. Додайте сіль, томатний сік, борошно (частина) і часниковий порошок.
томатний хліб - фото крок 4
4. Замісити тісто, підсипаючи борошно, в самому кінці влийте масло рослинне і ще раз підмішування тісто. Залиште в теплі, накривши рушником, з 1-1, 5 годину.
томатний хліб - фото крок 5
5. Коли тісто збільшиться добре в обсязі, осадіть його руками, підмішування не використовуючи борошно, можна взяти ложечку масла рослинного.
томатний хліб - фото крок 6
6. Змастіть форму маслом, покладіть сфорязикну булочку майбутнього хліба, за бажанням притрусіть кунжутом. Поставте в тепле місце для вистоювання на 20-30 хвилин.
томатний хліб - фото крок 7
7. Випікайте хліб при 180 градусах 35-40 хвилин. Готовий хліб остудіть на решітці.
томатний хліб - фото крок 8
8. Я не могла дочекатися його повного остигання, він виділяв просто казковий часниковий аромат, відрізала окраєць! Пригощайтеся!

Схожі рецепти