Томатний хліб
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Пропоную вам ніжний і смачний томатний хліб з легким ароматом часнику. Спекти досить його всього один раз, він надовго оселиться у вашій кулінарній книзі! дивіться рецепт!
Опис приготування:
Сьогодні у мене неймовірно ароматний і м'який хлібець! Загляньте в рецепт, я розповім, як приготувати"Томатний хліб" . Відразу хочу сказати, що часник замінювати на свіже не варто, такого аромат не буде, а ось вийде швидше навпаки. Тільки часниковий порошок! Крайній випадок - гранульований часник. А ось томатний сік можна замінити на суміш томатної пасти і води, концентрація на ваш розсуд, чим густіше, тим яскравіше і більш насиченим хліб. Дивіться і пробуйте, пишіть коментарі!
- Вода тепла - 100 мілілітрів
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Дріжджі свіжі - 20 грам
- Борошно пшеничне - 400-450 грам
- Сік томатний - 200 мілілітрів
- Часник (порошок) - 1 Чайна ложка
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. У теплій воді розчинити дріжджі, цукор. Залиште в теплі на 10-15 хвилин, щоб дріжджі прокинулися, утворилася пінна шапочка.
3. Додайте сіль, томатний сік, борошно (частина) і часниковий порошок.
4. Замісити тісто, підсипаючи борошно, в самому кінці влийте масло рослинне і ще раз підмішування тісто. Залиште в теплі, накривши рушником, з 1-1, 5 годину.
5. Коли тісто збільшиться добре в обсязі, осадіть його руками, підмішування не використовуючи борошно, можна взяти ложечку масла рослинного.
6. Змастіть форму маслом, покладіть сфорязикну булочку майбутнього хліба, за бажанням притрусіть кунжутом. Поставте в тепле місце для вистоювання на 20-30 хвилин.
7. Випікайте хліб при 180 градусах 35-40 хвилин. Готовий хліб остудіть на решітці.
8. Я не могла дочекатися його повного остигання, він виділяв просто казковий часниковий аромат, відрізала окраєць! Пригощайтеся!