Томатна полента
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите страви з кукурудзяної крупи, то обов'язково повинні спробувати цей варіант. Я хочу поділитися з вами ідеєю, як приготувати томатну поленту з соусом песто. Це просто нереально смачно!
Ця страва, хоч воно і вимагає певних зусиль, я б не назвала складним. Я покажу, як приготувати томатну поленту. Соус тут використовується готовий, ви ж можете зробити його самостійно, додавши улюблені спеції, як і песто. Така полента вже скоріше не закуска, а основне блюдо. Спробувати варто однозначно!
- Зерно зернових - 1 Склянка
- Вода - 4 склянки
- Сіль, перець, спеції - За смаком (розмарин, чебрець)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Томатний соус - 500 мілілітрів
- Песто - 3-4 Ст. Ложок (по бажанню)

1. Воду доведіть до кипіння, дуже тонкою цівкою всипте крупу. Варіть на повільному вогні близько 20 хвилин, помішуючи. Додайте сіль і спеції. Після викладіть на деко або в зручну форму, розрівняйте. Залиште остигати.

2. За допомогою виїмок або склянки виріжте кружечки. Викладіть на сковороду з добре розігрітим рослинним маслом. Обсмажте з двох сторін на сильному вогні буквально по кілька хвилин.

3. На дно жароміцної форми викладіть 2/3 соусу. Зверху - кружечки поленти.

4. Що залишився соус розподіліть зверху і відправте форму в розігріту духовку.

5. Запікайте хвилин 20 при температурі 200 градусів.

6. Перед подачею доповніть соусом песто.
Смачного!
Смачного!