Рецепт Томатна полента фото

Томатна полента
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Крупи , Помідор
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Полента
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Якщо ви любите страви з кукурудзяної крупи, то обов'язково повинні спробувати цей варіант. Я хочу поділитися з вами ідеєю, як приготувати томатну поленту з соусом песто. Це просто нереально смачно!

Опис приготування:

Ця страва, хоч воно і вимагає певних зусиль, я б не назвала складним. Я покажу, як приготувати томатну поленту. Соус тут використовується готовий, ви ж можете зробити його самостійно, додавши улюблені спеції, як і песто. Така полента вже скоріше не закуска, а основне блюдо. Спробувати варто однозначно!

  • Зерно зернових - 1 Склянка
  • Вода - 4 склянки
  • Сіль, перець, спеції - За смаком (розмарин, чебрець)
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Томатний соус - 500 мілілітрів
  • Песто - 3-4 Ст. Ложок (по бажанню)
томатна полента - фото крок 1
1. Воду доведіть до кипіння, дуже тонкою цівкою всипте крупу. Варіть на повільному вогні близько 20 хвилин, помішуючи. Додайте сіль і спеції. Після викладіть на деко або в зручну форму, розрівняйте. Залиште остигати.
томатна полента - фото крок 2
2. За допомогою виїмок або склянки виріжте кружечки. Викладіть на сковороду з добре розігрітим рослинним маслом. Обсмажте з двох сторін на сильному вогні буквально по кілька хвилин.
томатна полента - фото крок 3
3. На дно жароміцної форми викладіть 2/3 соусу. Зверху - кружечки поленти.
томатна полента - фото крок 4
4. Що залишився соус розподіліть зверху і відправте форму в розігріту духовку.
томатна полента - фото крок 5
5. Запікайте хвилин 20 при температурі 200 градусів.
томатна полента - фото крок 6
6. Перед подачею доповніть соусом песто.
Смачного!

Схожі рецепти