Tolchonka
(покроковий рецепт з фото)
Tolchonka, вона ж мятка, вона ж картопляне пюре - улюблене з дитинства блюдо, думаю, що серед нас немає таких, хто не знає про цей чудовий і універсальний гарнір. Ділюся рецептом!
Процес приготування толчонкою дуже простий, але щоб вона вийшла смачна, повітряна і ніжна, готуйте відповідно до покроковою інструкцією до даного рецептом.
- Картопля - 5-6 штук
- Молоко - 150-200 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Сіль - 5 грам

Підготуйте інгредієнти.

Очищену картоплю поріжте великими часточками.

Залийте водою, щоб вона повністю покривала картоплю і поставте варитися до готовності, для 10 хвилин до закінчення варіння посоліть.

Поки відварюється картопля, очистіть і поріжте цибулю, обсмажте його на суміші вершкового і рослинного масла.

Обсмажуйте цибулю до золотистого кольору, тоді він придбає необхідний смак і аромат.

З відвареної картоплі злийте воду.

Розімніть картопля толкушкой.

Підігрійте молоко, температура повинна бути досить високою, 70-80 градусів. Додайте в молоко шматочок масла.

Поступово вливайте молоко в картопля, постійно розмішуючи.

У готову толчонкою можна додати дрібку мускатного горіха, остаточно посоліть за смаком.

Картоплю можна подавати різними способами, наприклад, сформувавши в сервировочном кільці.

Зверху викладіть обсмажену цибулю, таку толчонкою можна вживати як самостійну страву.

А можна використовувати толчонкою як гарнір до м'ясних, рибним або овочевих страв.