Тісто для вареників на мінералці
(покроковий рецепт з фото)
Вареники - просте, смачне і улюблене багатьма блюдо. Пропоную рецепт тесту для вареників на мінеральній воді.
На мінеральній воді виходить ідеальне тісто для вареників. З нього також можна робити пельмені, ханум, Хінкалі, посуд. Виходить таке тісто завжди і у всіх. Воно дуже приємне в роботі, м'яке, еластичне, не липне до рук і до столу. Легко розкочується. Кількість борошна може бути трохи більше або менше, зазначеного в інгредієнтах, оскільки вся мука різна. Важливо відразу після замісу дати тісту відпочити.
- Куряче яйце - 1 штука
- Вода мінеральна - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У миску насипте борошно. Зробіть в середині невелике заглиблення.
У поглиблення розбийте яйце.
Додайте сіль і цукор.
Додайте рафіновану соняшникову олію.
Влийте трохи води. Перемішайте.
Поступово додайте всю мінеральну воду і замісити тісто.
Перекладіть тісто на поверхню, присипану борошном. Імплікація, збираючи тісто в кулю. Воно повинно бути досить крутим, щільним, але еластичним.
Накрийте тісто серветкою і дайте йому відпочити 15-20 хвилин. Після, тісто буде готове до приготування вареників.