Тісто для чебуреків на мінералці
(покроковий рецепт з фото)
Я пробувала готувати чебуреки абсолютно по-різному. Цей рецепт здався мені дуже цікавим, адже один з основних інгредієнтів для тіста - мінеральна вода. Готується просто і швидко, спробуйте!
Начинку можете зробити з будь-якого фаршу, який вам подобається. Можна, можливо, наприклад, взяти курячий. Також не бійтеся експериментувати з додатковими інгредієнтами (наприклад, можна додавати грибочки) і улюбленими спеціями.
- Фарш яловичий - 150 грам
- Мінералки - 100 мілілітрів
- Борошно - 100 склянок
- Сіль перець, зелень - За смаком
- Томат - 12 штук
Для початку замісити наше тісто для чебуреків на мінерально воді. Для цього в ємності потрібно змішати борошно і мінералку, потім - додати сіль і перець (за смаком). Багато солі не додавайте, адже ми окремо ще будемо солити і приправляти начинку. Тісто гарненько замісити (для цього зручно використовувати міксер). Воно виходить еластичним і дуже м'яким, в ідеалі воно не повинно липнути до рук.
Далі зробимо начинку для наших чебуреків. Фарш змішайте із зеленню, сіллю і перцем за смаком. Можете додати улюблені спеції, смак чебуреків від цього тільки виграє. Залийте начинку невеликою кількістю мінеральної води, гарненько перемішайте. Поставте отриману начинку в холодне місце на 10 хвилин.
Посипте стільницю борошном, розкачайте з тіста ковбаску. Розріжте ковбаску на рівні частини. Такі шматочки треба розкачати за допомогою качалки. Їх товщина повинна бути приймально 0, 5 см.
У вийшла корж загорніть начинку. Подивіться щоб на тесті не було тріщин, інакше воно може порватися. Надайте чебуреками форму, відрізавши від тесту зайві шматки. Зробити це можна за допомогою спеціального ролика або звичайного ножа.
Смажити чебуреки потрібно на сковороді з розпеченим маслом з обох сторін.