Рецепт Тісто для пирога з куркою фото

Тісто для пирога з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Яйця
Пісні страви
На швидку руку
Заготовки

Тісто для пирога - один з найважливіших етапів приготування. Від якості і смаку тесту залежить успіх всього "підприємства" .

Тісто для пирога з куркою готується просто. Можна це зробити руками, а можна використовувати для замісу хлібопічку.

  • Борошно - 4 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Вода питна - 280 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Швидкодіючі сухі дріжджі - 2 чайних ложки
  • Масло рослинне - 6 Ст. Ложок
тісто для пирога з куркою - фото крок 1
1. Приготування тесту довіряю хлібопічці, але по цьому ж рецепту можна замісити тісто руками. Отже, в відерце хлібопічки всипаємо дріжджі.
тісто для пирога з куркою - фото крок 2
2. Додаємо сіль, цукор, просіяне двічі борошно.
тісто для пирога з куркою - фото крок 3
3. Додаємо воду, рослинна олія. Я беру оливкова, але можна взяти і звичайне, соняшникова.
тісто для пирога з куркою - фото крок 4
4. Встановлюємо відерце в хлібопічку і ставимо заміс на 45 хвилин. Якщо готуєте тісто руками, розведіть спочатку дріжджі у воді, нагрітої до 40 градусів. До дріжджів додайте сіль і цукор. Коли дріжджі прокинутися, влийте їх в просіяне борошно і замісити тісто і тільки в самому кінці додайте рослинне масло. Вимішувати можна міксером або руками. Час ручного замісу 10 хвилин. Помістіть тісто в миску, затягніть харчовою плівкою і дайте піднятися. Для тих хто готує тісто "на завтра" - покладіть тісто в пакет. Помістіть пакет з тестом в холодильник. Так тісто вночі зійде і буде готове до терміну. Тісто можна зберігати в холодильнику до 3 днів.

Схожі рецепти