Тісто для пирога з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Тісто для пирога - один з найважливіших етапів приготування. Від якості і смаку тесту залежить успіх всього "підприємства" .
Тісто для пирога з куркою готується просто. Можна це зробити руками, а можна використовувати для замісу хлібопічку.
- Борошно - 4 склянки
- Яйце - 1 штука
- Вода питна - 280 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Швидкодіючі сухі дріжджі - 2 чайних ложки
- Масло рослинне - 6 Ст. Ложок

1. Приготування тесту довіряю хлібопічці, але по цьому ж рецепту можна замісити тісто руками. Отже, в відерце хлібопічки всипаємо дріжджі.

2. Додаємо сіль, цукор, просіяне двічі борошно.

3. Додаємо воду, рослинна олія. Я беру оливкова, але можна взяти і звичайне, соняшникова.

4. Встановлюємо відерце в хлібопічку і ставимо заміс на 45 хвилин. Якщо готуєте тісто руками, розведіть спочатку дріжджі у воді, нагрітої до 40 градусів. До дріжджів додайте сіль і цукор. Коли дріжджі прокинутися, влийте їх в просіяне борошно і замісити тісто і тільки в самому кінці додайте рослинне масло. Вимішувати можна міксером або руками. Час ручного замісу 10 хвилин. Помістіть тісто в миску, затягніть харчовою плівкою і дайте піднятися. Для тих хто готує тісто "на завтра" - покладіть тісто в пакет. Помістіть пакет з тестом в холодильник. Так тісто вночі зійде і буде готове до терміну. Тісто можна зберігати в холодильнику до 3 днів.