Бездріжджове тісто для солодкого пирога
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю готувати пироги, тому рецепт, як приготувати бездріжджове тісто для солодкого пирога, повинен бути у кожної господині. Варіантів приготування тіста для пирогів багато, і ось один з них.
Дуже люблю цей рецепт, оскільки тісто виходить дуже еластичним і пухнастим. З нього можна випікати чудові пиріжки і пироги, а також піцу (не гірше, ніж з дріжджового тіста). Це класичний рецепт приготування простого тесту на кефірі з додаванням яєць. Більш того, якщо немає часу чекати, поки підійде дріжджове тісто, візьміть на замітку цей рецепт.
- Кефір - 1 склянок
- Борошно - 2-3 склянок
- Яйце - 1 склянок
- Маргарин - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Щепоток
1. Це тісто відмінно підійде не тільки для пирогів, але і для піци або смажених пиріжків. Готується воно на основі кефіру, яєць і борошна.
2. Розтоплюємо маргарин і окремо просіюємо борошно.
3. Трохи підігріваємо кефір і додаємо в нього дрібку солі.
4. Додаємо яйце і перемішуємо.
5. Потім вливаємо розтоплений маргарин і знову перемішуємо. Якщо замість маргарину взяти вершкове масло, то тісто буде ніжніше.
6. В самому кінці всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.
7. В процесі додавайте стільки борошна, скільки візьме тісто. Воно повинно вийти еластичним і не братися до рук.
8. Замісити тісто, залиште його на 30 хвилин в теплому місці, після чого воно готове до використання.