Рецепт Бездріжджове тісто для солодкого пирога фото

Бездріжджове тісто для солодкого пирога
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Кефір
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 1
Час приготування: 45 хв.

Я дуже люблю готувати пироги, тому рецепт, як приготувати бездріжджове тісто для солодкого пирога, повинен бути у кожної господині. Варіантів приготування тіста для пирогів багато, і ось один з них.

Опис приготування:

Дуже люблю цей рецепт, оскільки тісто виходить дуже еластичним і пухнастим. З нього можна випікати чудові пиріжки і пироги, а також піцу (не гірше, ніж з дріжджового тіста). Це класичний рецепт приготування простого тесту на кефірі з додаванням яєць. Більш того, якщо немає часу чекати, поки підійде дріжджове тісто, візьміть на замітку цей рецепт.

  • Кефір - 1 склянок
  • Борошно - 2-3 склянок
  • Яйце - 1 склянок
  • Маргарин - 5 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Щепоток
бездріжджове тісто для солодкого пирога - фото крок 1
1. Це тісто відмінно підійде не тільки для пирогів, але і для піци або смажених пиріжків. Готується воно на основі кефіру, яєць і борошна.
бездріжджове тісто для солодкого пирога - фото крок 2
2. Розтоплюємо маргарин і окремо просіюємо борошно.
бездріжджове тісто для солодкого пирога - фото крок 3
3. Трохи підігріваємо кефір і додаємо в нього дрібку солі.
бездріжджове тісто для солодкого пирога - фото крок 4
4. Додаємо яйце і перемішуємо.
бездріжджове тісто для солодкого пирога - фото крок 5
5. Потім вливаємо розтоплений маргарин і знову перемішуємо. Якщо замість маргарину взяти вершкове масло, то тісто буде ніжніше.
бездріжджове тісто для солодкого пирога - фото крок 6
6. В самому кінці всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.
бездріжджове тісто для солодкого пирога - фото крок 7
7. В процесі додавайте стільки борошна, скільки візьме тісто. Воно повинно вийти еластичним і не братися до рук.
бездріжджове тісто для солодкого пирога - фото крок 8
8. Замісити тісто, залиште його на 30 хвилин в теплому місці, після чого воно готове до використання.

Схожі рецепти