Бездріжджове тісто для пирога
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт дріжджового тіста для пирога можна використовувати в якості основи для випічки пирога з яблуками, з ягодами, з сиром, з м'ясом і овочами або для чізкейку, а також для тарталеток.
Перед використанням тісто потрібно помістити в морозильник мінімум на півгодини. Тісто можна зробити заздалегідь і відправити на зберігання в морозильну камеру. Можна замісити його вручну або за допомогою міксера. Тісто відмінно підходить для солодких або м'ясних, овочевих пирогів.
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Оливкова олія - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 60 грам
- Холодна вода - 4-5 Ст. Ложок
1
Змішайте сухі складові, холодне вершкове масло подрібніть шматочками і змішайте з сухими інгредієнтами, руками швидко зробіть пісочну крихту.
2
Додайте крижану воду і оливкове (соняшникова) олія, замісіть тісто. Зберіть його в кому, оберніть плівкою і відправте в морозильник на тридцять хвилин.
3
Дістаньте тісто і розкачайте його в пласт, зробіть проколи вилкою по всьому Коржу.
4
Запікайте його окремо в розігрітому до 220 градусів духовці або викладіть на пласт начинку і відправте в духовку все разом.