Рецепт Тісто для млинців фото

Тісто для млинців
(покроковий рецепт з фото)

Казахська кухня , Киргизька кухня
Тісто
На полуденок , На сніданок
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 20
Час приготування: 45 хв.

Любіть смачні, тоненькі, ідеально приготовані млинці? І ви, в чому їх головний секрет? це, кінцеве ж, - правильний рецепт приготування тіста для млинців.

Опис приготування:

Рецепт приготування тіста для млинців у кожної господині свій. Хтось вважає за краще млинці на кефірі, хтось на молоці або сироватці, а кому-то і зовсім до душі на звичайній воді. В будь-якому випадку, ідеально зроблене тісто - це запорука неймовірно смачних млинців.

  • Молоко - 700-800 грам
  • Яйце - 1-2 штук
  • Цукор - 3-5 Ст. Ложок
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно - 200-250 грам
тісто для млинців - фото крок 1
1. Для початку необхідно вбити яйце в глибоку миску і додати цукор. Всипати дрібку солі.
тісто для млинців - фото крок 2
2. Ретельно збити тісто віночком або міксером до появи пухирців. Як зробити тісто для млинців ароматні? Можна додати дрібку ваніліну або кориці, наприклад.
тісто для млинців - фото крок 3
3. Всипати близько 200 грам борошна. Справа в тому, що точні пропорції вгадати практично неможливо. Залежно від розміру яйця, кількості цукру і якості борошна, тісто може кожен раз виходити абсолютно різної консистенції. Так що головний показник - це вже готове для смаження млинців тісто.
тісто для млинців - фото крок 4
4. Влити трохи більше половини молока. При бажанні тісто для млинців в домашніх умовах можна зробити на сироватці.
тісто для млинців - фото крок 5
5. Тепер можна почати збивати тісто. По мірі того, як мука буде розчинятися, додавати поступово молоко. Ідеальне тісто - це тісто без грудочок. Щоб вони не утворювалися, необхідно зробити спочатку густе тісто, а потім розбавляти його до потрібної консистенції.
тісто для млинців - фото крок 6
6. Досвідчені господині можуть на око визначити правильно зроблене тісто. Його потрібно набрати в ложку і акуратно вилити - тісто має легко стікати, як вода, щоб млинці були тоненькі. Для більш щільних млинців тісто має трохи затримуватися на ложці.
тісто для млинців - фото крок 7
7. Залишилося тільки додати в тісто трохи рослинного масла і можна приступати до смаження млинців. Сковороду можна змастити шматочком сала або пензликом, змоченою в рослинному маслі - тоді навіть перший млинець буде ідеальним. Однак якщо використовувати антипригарним сковороду, тоді масла в тесті буде цілком достатньо.

Схожі рецепти