Тісто для млинців з начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Любіть солодкі млинці? тоді дивіться, як приготувати тісто для млинців з начинкою. Яєчне тісто зробить млинці ніжними і еластичними, що дозволить загорнути в них будь-яку начинку.
Особливість тесту полягає в тому, що в ньому багато яєць: по одному на кожні 100 мілілітрів молока. Знаючи цю пропорцію, можна регулювати кількість тіста, змінюючи і кількість борошна.
Яйця роблять тісто дуже ніжним. Не потрібно класти в тісто занадто багато цукру, інакше при смаженні млинці можуть стати ламкими.
- Молоко - 400 мілілітрів
- Яйця - 4 штуки
- Масло вершкове розтоплене - 2 Ст. Ложки (або рослинне)
- Борошно - 340 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
У миску вбийте яйця, додайте сіль і злегка збийте вінчиком. Додайте молоко і цукор, потім поступово вводите борошно. Влийте масло і ще раз перемішайте.
Розігрійте сковороду і трохи змастіть маслом.
Черпаком наливайте тісто (приблизно по третині черпака на один млинець) і смажте млинці з обох сторін. Не потрібно обсмажувати їх до коричневого кольору, вони повинні бути блідими, так як тісто у нас яєчне.
Для начинки в цей раз я вибираю вершковий соус зі свіжими ягодами. Смакота!