Рецепт Тіртлан з картоплею і рікоттою фото

Тіртлан з картоплею і рікоттою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Овочі , Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Тіртлан - це невеликі італійські пиріжки, дуже популярні серед сільських жителів. Просте тісто зі звичайних інгредієнтів і начинка з картоплі роблять їх економними і зручними.

Опис приготування:

Думаю, в цих пиріжках рикотту при необхідності можна замінити сиром, тільки він повинен бути некислі і ніжним.

  • Борошно пшеничне - 1/2 склянки(1 сорт)
  • Борошно житнє - 1/2 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки(1-в тісто, 1 - для обжарки лука)
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Картопля - 200 грам
  • Rikotta - 150 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки (або невеликий цілий)
  • Цибуля зелена - 2-3 штук (стебла)
  • Петрушка - 2-3 штук (стебла)
  • Чорний перець - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
тіртлан з картоплею і рікоттою - фото крок 1
Просійте в миску обидва види борошна, додайте сіль, яйце, оливкова олія і холодну воду.
тіртлан з картоплею і рікоттою - фото крок 2
Замісити щільне, але не жорстке тісто. Приберіть в пакет і в холодильник на півгодини.
тіртлан з картоплею і рікоттою - фото крок 3
Для начинки зваріть картоплю в мундирі, охолодіть і очистіть його. Натріть картоплю на дрібній тертці, додайте рикотту. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на оливковій олії до прозорості. Остудіть і додайте в начинку. Зелену цибулю тонко наріжте і також додайте в начинку. Посоліть і поперчіть за смаком, добре перемішайте.
тіртлан з картоплею і рікоттою - фото крок 4
Тісто розкачати в тонкий напівпрозорий пласт. Тісто дуже пластичне, але, якщо потрібно, змастіть качалку маслом, а не присипати тісто борошном. Виїмкою наріжте парна кількість кіл діаметром 8 см.
тіртлан з картоплею і рікоттою - фото крок 5
Розкладіть начинку на половину кружечків і накрийте другою половиною.
тіртлан з картоплею і рікоттою - фото крок 6
Ретельно защипніть краю тіртланов.
тіртлан з картоплею і рікоттою - фото крок 7
Смажте пиріжки на сковороді в достатній кількості масла, щоб вони вільно пересувалися, до рум'яної скоринки.
Готові тіртлани викладайте на паперові серветки для видалення надлишків олії.
тіртлан з картоплею і рікоттою - фото крок 8
Подавайте тіртлани гарячими. Хоча і холодні вони теж смачні.

Схожі рецепти