Тіртлан з картоплею і рікоттою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Тіртлан - це невеликі італійські пиріжки, дуже популярні серед сільських жителів. Просте тісто зі звичайних інгредієнтів і начинка з картоплі роблять їх економними і зручними.
Опис приготування:
Думаю, в цих пиріжках рикотту при необхідності можна замінити сиром, тільки він повинен бути некислі і ніжним.
- Борошно пшеничне - 1/2 склянки(1 сорт)
- Борошно житнє - 1/2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки(1-в тісто, 1 - для обжарки лука)
- Вода - 50 мілілітрів
- Картопля - 200 грам
- Rikotta - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки (або невеликий цілий)
- Цибуля зелена - 2-3 штук (стебла)
- Петрушка - 2-3 штук (стебла)
- Чорний перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
Просійте в миску обидва види борошна, додайте сіль, яйце, оливкова олія і холодну воду.
Замісити щільне, але не жорстке тісто. Приберіть в пакет і в холодильник на півгодини.
Для начинки зваріть картоплю в мундирі, охолодіть і очистіть його. Натріть картоплю на дрібній тертці, додайте рикотту. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на оливковій олії до прозорості. Остудіть і додайте в начинку. Зелену цибулю тонко наріжте і також додайте в начинку. Посоліть і поперчіть за смаком, добре перемішайте.
Тісто розкачати в тонкий напівпрозорий пласт. Тісто дуже пластичне, але, якщо потрібно, змастіть качалку маслом, а не присипати тісто борошном. Виїмкою наріжте парна кількість кіл діаметром 8 см.
Розкладіть начинку на половину кружечків і накрийте другою половиною.
Ретельно защипніть краю тіртланов.
Смажте пиріжки на сковороді в достатній кількості масла, щоб вони вільно пересувалися, до рум'яної скоринки.
Готові тіртлани викладайте на паперові серветки для видалення надлишків олії.
Готові тіртлани викладайте на паперові серветки для видалення надлишків олії.
Подавайте тіртлани гарячими. Хоча і холодні вони теж смачні.