Брокколі з рікоттою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите одночасно смачні і корисні страви, тоді рекомендую звернути увагу на цей цікавий рецепт приготування брокколі з рікоттою. Ця страва може бути і гарніром, і головним блюдом.
Найбільше мені подобається те, що брокколі з рікоттою в домашніх умовах можна подавати до столу в якості салату або гарніру до м'яса, наприклад. Блюдо дуже ніжне і апетитне, з оригінальною заправкою. Повірте, від нього просто неможливо відірватися!
- Брокколі - 1 штука (велика)
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки(+ для заправки)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Rikotta - 300 грам
- Шампанський оцет - 80 мілілітрів (або інший винний оцет)
- Жовток - 1 штука
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Мед - 1 Чайна ложка
- Шалот - 0.5 штуки
1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Вимийте і висушіть брокколі, розділіть її на суцвіття. Викладіть на деко рівним шаром, збризніть оливковим маслом. Підсолити трохи і поперчіть за смаком. Надішліть запікатися хвилин на 25 (час залежить від розміру суцвіть) до м'якості.
2. А поки можна зайнятися заправкою. З'єднайте відвареної жовток з оцтом (якщо вам вдасться знайти шампанський, то дуже рекомендую використовувати в рецепт приготування брокколі з рікоттою саме його). Додайте гірчицю.
3. Посоліть і поперчіть трохи, додайте мед.
4. Почніть збивати, поки маса не стане кремовою і однорідної.
5. Поступово вливайте оливкова або будь-яке інше масло, щоб довести заправку до необхідної консистенції. В кінці додайте подрібнений шалот.
6. Коли брокколі готова, акуратно зніміть її з дека і перекладіть в глибоку миску. Збризніть оцтом.
7. Викладіть до брокколі рикотту, полийте заправкою. Все як слід перемішайте.
8. Подавати до столу брокколі з рікоттою в домашніх умовах можна з горішками. І теплим, і холодним це блюдо однаково смачне. Смачного!