Апельсинові оладки з рікоттою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування оладок з рікоттою і апельсиновою цедрою.
Ці ніжні апельсинові оладки можуть бути швидко приготовлені на сніданок. Їх добре подавати з цукровою пудрою або кленовим сиропом, але найкраще для них підходить вершкове масло.
- Цукрового піску - 1/3 склянки
- Великих яйця - 2 штуки
- Тертої апельсинової цедри - 1 Ст. Ложка
- Молока - 2 Ст. Ложки
- Ріпакової олії - 3 Ст. Ложки
- Цукрова пудра або кленовий сироп для подачі - За смаком
1. У мисці перемішати сир Рікотта, цукор, яйця і апельсинову цедру.
2. Додати борошно і перемішати до отримання однорідної консистенції.
3. Якщо тісто дуже густе, додати додаткове молоко, щоб трохи розбавити його.
4. Нагріти 3 столові ложки ріпакової олії у великій сковороді на середньому вогні. Вилити тісто на сковороду, використовуючи для однієї оладки приблизно 1/4 склянки тесту. Обсмажити оладки в кілька партій до коричневого кольору, близько 4-5 хвилин з кожного боку.
5. Викласти оладки на велике блюдо, застелене паперовими рушниками, і дати стекти маслу.
6. Відразу ж подавати оладки гарячими, посипавши їх цукровою пудрою або полив кленовим сиропом. Вершкове масло теж вітається! Ви також можете прикрасити блюдо з оладками часточками апельсина.