Тірольський пиріг з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Тірольський пиріг - це австрійський пиріг, має свою легенду походження. Сьогодні він широко поширений і любимо по всьому світу. Приготувати такий пиріг дуже просто, ділюся своїм рецептом.
Приготувати Тірольський пиріг в домашніх умовах досить просто, причому готувати можна не тільки влітку в сезон ягід, але і взимку, із заморожених ягід. Дивіться представлений покроковий рецепт і готуйте із задоволенням і для задоволення!
- Яйця - 9 грам(5 цілих яєць - в тісто, 4 жовтка - в заварний крем)
- Цукор - 275 грам(150 грам - в тісто, 100 грам - в крем, 25 грам - в сироп для просочення)
- Ванільний цукор - 2 штуки(1 пакетик - в тісто, 1 пакетик - в крем)
- Борошно - 140 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 70 грам(30 грам - в бісквітне тісто, 40 грам - в крем)
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 500 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам (кількість масла в крем можна збільшити, так як крем з великою кількістю масла стабільніший)
- Полуниця - 500 грам (у мене заморожена)
- Полуниця желе - 1 штука (у мене пакетик готового)
- Окріп - 350 мілілітрів
- Ром - 2 Ст. Ложки (або коньяк, для просочення)
Підготуйте інгредієнти.
Насамперед підготуйте заварний крем, щоб на момент складання пирога він був готовий. Для крему візьміть 4 яєчних жовтки і 100 грам цукру.
Збийте жовтки з цукром до кремоподібної маси.
Додайте до жовтків крохмаль і ще раз збийте. Поставте на вогонь молоко в сотейнику з товстим дном, нагрійте, але не кип'ятіть.
Половину молока влийте до желтковой суміші, змішайте і поверніть знову в сотейник. Nagrejte і довести до zagusteniâ.
Злегка прохолодний крем, додайте вершкове масло, умішайте його в крем.
Накрийте крем харчовою плівкою "в контакт", охолодіть до кімнатної температури.
Підготуйте роз'ємну форму для випічки бісквіта, дно застеліть пекарської папером, зробіть "французьку сорочку" - змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Після цього займіться тестом.
Для тесту в ємність для збивання влийте 5 яєчних білків, додайте дрібку солі і збийте в м'яку піну.
Додайте в збиту білкову піну цукор в кілька прийомів, продовжуючи збивати.
Збийте до піків, потім введіть яєчні жовтки, продовжуючи збивати.
Змішайте борошно, 30 грам крохмалю і пакетик ванільного цукру.
Всипте борошняну суміш в збиту яєчну масу, акуратно перемішайте силіконовою лопаткою рухом знизу-вгору.
Влийте тісто в підготовлену форму (діаметр 26-27 см.) Випікайте бісквіт в духовці 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевіряйте зубочисткою або дерев'яною шпажкою. Із шматка бісквіта зубочистка повинна виходити сухою.
Готовий бісквіт охолодіть до кімнатної температури на решітці.
Поки остигає бісквіт, наріжте полуницю на половинки, дайте їй розморозитися.
Зріжте з бісквіта верхню скоринку.
Підготуйте просочення для бісквіта з цукрового сиропу (1 ст. Ложка сахара, 50 грам води і 2 ст. Ложки коньяку або рому).
Викладіть бісквіт в рознімне кільце, стінки прокладете плівкою або папером для випічки, змастіть бісквіт цукрової просоченням.
Нанесіть на бісквіт заварний крем і розрівняйте його.
Викладіть на крем полуницю.
Підготуйте желе, використовуючи готовий пакетик і 350 мл. Окропу, можна злити в желе сік від розморожування ягід.
Злегка остудіть желе і залийте їм ягоди, поставте в прохолодне місце не менш ніж на 4 годину.
Готовий "тірольський пиріг" перекладіть на тарілку і насолоджуйтеся смаком. Приємного чаювання!