Рецепт Тірольський пиріг з полуницею фото

Тірольський пиріг з полуницею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто, Ягоди, Полуниця
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги

Тірольський пиріг - це австрійський пиріг, має свою легенду походження. Сьогодні він широко поширений і любимо по всьому світу. Приготувати такий пиріг дуже просто, ділюся своїм рецептом.

Приготувати Тірольський пиріг в домашніх умовах досить просто, причому готувати можна не тільки влітку в сезон ягід, але і взимку, із заморожених ягід. Дивіться представлений покроковий рецепт і готуйте із задоволенням і для задоволення!

  • Яйця - 9 грам(5 цілих яєць - в тісто, 4 жовтка - в заварний крем)
  • Цукор - 275 грам(150 грам - в тісто, 100 грам - в крем, 25 грам - в сироп для просочення)
  • Ванільний цукор - 2 штуки(1 пакетик - в тісто, 1 пакетик - в крем)
  • Борошно - 140 грам
  • Кукурудзяний крохмаль - 70 грам(30 грам - в бісквітне тісто, 40 грам - в крем)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Вершкове масло - 50 грам (кількість масла в крем можна збільшити, так як крем з великою кількістю масла стабільніший)
  • Полуниця - 500 грам (у мене заморожена)
  • Полуниця желе - 1 штука (у мене пакетик готового)
  • Окріп - 350 мілілітрів
  • Ром - 2 Ст. Ложки (або коньяк, для просочення)
тірольський пиріг з полуницею - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
тірольський пиріг з полуницею - фото крок 2
Насамперед підготуйте заварний крем, щоб на момент складання пирога він був готовий. Для крему візьміть 4 яєчних жовтки і 100 грам цукру.
тірольський пиріг з полуницею - фото крок 3
Збийте жовтки з цукром до кремоподібної маси.
тірольський пиріг з полуницею - фото крок 4
Додайте до жовтків крохмаль і ще раз збийте. Поставте на вогонь молоко в сотейнику з товстим дном, нагрійте, але не кип'ятіть.
тірольський пиріг з полуницею - фото крок 5
Половину молока влийте до желтковой суміші, змішайте і поверніть знову в сотейник. Nagrejte і довести до zagusteniâ.
тірольський пиріг з полуницею - фото крок 6
Злегка прохолодний крем, додайте вершкове масло, умішайте його в крем.
тірольський пиріг з полуницею - фото крок 7
Накрийте крем харчовою плівкою "в контакт", охолодіть до кімнатної температури.
тірольський пиріг з полуницею - фото крок 8
Підготуйте роз'ємну форму для випічки бісквіта, дно застеліть пекарської папером, зробіть "французьку сорочку" - змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Після цього займіться тестом.
тірольський пиріг з полуницею - фото крок 9
Для тесту в ємність для збивання влийте 5 яєчних білків, додайте дрібку солі і збийте в м'яку піну.
тірольський пиріг з полуницею - фото крок 10
Додайте в збиту білкову піну цукор в кілька прийомів, продовжуючи збивати.
тірольський пиріг з полуницею - фото крок 11
Збийте до піків, потім введіть яєчні жовтки, продовжуючи збивати.
тірольський пиріг з полуницею - фото крок 12
Змішайте борошно, 30 грам крохмалю і пакетик ванільного цукру.
тірольський пиріг з полуницею - фото крок 13
Всипте борошняну суміш в збиту яєчну масу, акуратно перемішайте силіконовою лопаткою рухом знизу-вгору.
тірольський пиріг з полуницею - фото крок 14
Влийте тісто в підготовлену форму (діаметр 26-27 см.) Випікайте бісквіт в духовці 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевіряйте зубочисткою або дерев'яною шпажкою. Із шматка бісквіта зубочистка повинна виходити сухою.
тірольський пиріг з полуницею - фото крок 15
Готовий бісквіт охолодіть до кімнатної температури на решітці.
тірольський пиріг з полуницею - фото крок 16
Поки остигає бісквіт, наріжте полуницю на половинки, дайте їй розморозитися.
тірольський пиріг з полуницею - фото крок 17
Зріжте з бісквіта верхню скоринку.
тірольський пиріг з полуницею - фото крок 18
Підготуйте просочення для бісквіта з цукрового сиропу (1 ст. Ложка сахара, 50 грам води і 2 ст. Ложки коньяку або рому).
тірольський пиріг з полуницею - фото крок 19
Викладіть бісквіт в рознімне кільце, стінки прокладете плівкою або папером для випічки, змастіть бісквіт цукрової просоченням.
тірольський пиріг з полуницею - фото крок 20
Нанесіть на бісквіт заварний крем і розрівняйте його.
тірольський пиріг з полуницею - фото крок 21
Викладіть на крем полуницю.
тірольський пиріг з полуницею - фото крок 22
Підготуйте желе, використовуючи готовий пакетик і 350 мл. Окропу, можна злити в желе сік від розморожування ягід.
тірольський пиріг з полуницею - фото крок 23
Злегка остудіть желе і залийте їм ягоди, поставте в прохолодне місце не менш ніж на 4 годину.
тірольський пиріг з полуницею - фото крок 24
Готовий "тірольський пиріг" перекладіть на тарілку і насолоджуйтеся смаком. Приємного чаювання!

Схожі рецепти