Тірольський пиріг з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
М'яке пісочне тісто, ніжний заварний крем і яскрава вишнева нотка - ось що таке цей пиріг! хвилинка задоволення, особливо в морозний день! Спечіть цей пиріг, заваріть чашку свіжого чаю і насолоджуйтеся!
Вишню для пирога можна брати як свіжу, так і заморожену. Можна використовувати вишневий компот.
- Вершкове масло - 100 грам (тісто: всі продукти нижче)
- Цукор - 100 грам
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Молоко - 1 Склянка (крем: всі продукти нижче)
- Жовтки яєчні - 2 штуки
- Цукор - 70 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 30 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Вишня - 400 грам (начинка: всі продукти нижче)
- Цукор - 70-100 грам (за смаком)
- Желатин - 15 грам
- Вода - 100 мілілітрів (для замочування желатину)
Почати приготування пирога варто з заварного крему. Для цього віночком добре змішайте жовтки з цукром, половиною молока, крохмалем і ваніліном.
Другу половину молока доведіть майже до кипіння.
Швидко вливайте яєчну суміш в гаряче молоко. Розмішуйте до загустіння. Гарячий крем накрийте харчовою плівкою впритул і остудіть.
Для тесту збийте розм'якшене вершкове масло з цукром. Додайте яйце і знову збийте. Всипте борошно, просіяне з розпушувачем і швидко лопаткою вимішайте тісто негусто.
За допомогою лопатки викладіть тісто в підготовлену форму рівним шаром.
Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 7-10. Тісто має стати рожево-золотистим, не пересушивайте его. Готовий корж остудіть на решітці.
Вишню засипте цукром. При бажанні, для посилення смаку можна додати дрібку кардамону. Коли вишня пустить сік або розморозиться, доведіть її до кипіння. Зручніше це зробити в мікрохвильовій печі. У гарячу вишню додайте підготовлений заздалегідь за інструкцією на упаковці желатин і дайте охолонути до трохи теплого стану.
Покладіть корж в роз'ємну форму. Викладіть зверху крем. Поверх крему розкладіть вишню без соку.
Дайте трохи охолонути в холодильнику.
Залийте зверху пиріг початківцям густіти вишневим соком з желатином і приберіть в холодильник не менше, ніж на три години.
Залийте зверху пиріг початківцям густіти вишневим соком з желатином і приберіть в холодильник не менше, ніж на три години.
Перед подачею проведіть тонким ножем між стінкою форми і пирогом і зніміть форму. Подавайте пиріг відразу, не даючи йому занадто нагріватися, щоб ніжний крем зберіг форму.