Рецепт Тірольський пиріг з вишнею фото

Тірольський пиріг з вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Ягоди, Пісочне тісто, Вишня
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги

М'яке пісочне тісто, ніжний заварний крем і яскрава вишнева нотка - ось що таке цей пиріг! хвилинка задоволення, особливо в морозний день! Спечіть цей пиріг, заваріть чашку свіжого чаю і насолоджуйтеся!

Вишню для пирога можна брати як свіжу, так і заморожену. Можна використовувати вишневий компот.

  • Вершкове масло - 100 грам (тісто: всі продукти нижче)
  • Цукор - 100 грам
  • Борошно пшеничне - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Розпушувач - 1/2 чайних ложки
  • Молоко - 1 Склянка (крем: всі продукти нижче)
  • Жовтки яєчні - 2 штуки
  • Цукор - 70 грам
  • Крохмаль кукурудзяний - 30 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Вишня - 400 грам (начинка: всі продукти нижче)
  • Цукор - 70-100 грам (за смаком)
  • Желатин - 15 грам
  • Вода - 100 мілілітрів (для замочування желатину)
тірольський пиріг з вишнею - фото крок 1
Почати приготування пирога варто з заварного крему. Для цього віночком добре змішайте жовтки з цукром, половиною молока, крохмалем і ваніліном.
тірольський пиріг з вишнею - фото крок 2
Другу половину молока доведіть майже до кипіння.
тірольський пиріг з вишнею - фото крок 3
Швидко вливайте яєчну суміш в гаряче молоко. Розмішуйте до загустіння. Гарячий крем накрийте харчовою плівкою впритул і остудіть.
тірольський пиріг з вишнею - фото крок 4
Для тесту збийте розм'якшене вершкове масло з цукром. Додайте яйце і знову збийте. Всипте борошно, просіяне з розпушувачем і швидко лопаткою вимішайте тісто негусто.
тірольський пиріг з вишнею - фото крок 5
За допомогою лопатки викладіть тісто в підготовлену форму рівним шаром.
тірольський пиріг з вишнею - фото крок 6
Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 7-10. Тісто має стати рожево-золотистим, не пересушивайте его. Готовий корж остудіть на решітці.
тірольський пиріг з вишнею - фото крок 7
Вишню засипте цукром. При бажанні, для посилення смаку можна додати дрібку кардамону. Коли вишня пустить сік або розморозиться, доведіть її до кипіння. Зручніше це зробити в мікрохвильовій печі. У гарячу вишню додайте підготовлений заздалегідь за інструкцією на упаковці желатин і дайте охолонути до трохи теплого стану.
тірольський пиріг з вишнею - фото крок 8
Покладіть корж в роз'ємну форму. Викладіть зверху крем. Поверх крему розкладіть вишню без соку.
тірольський пиріг з вишнею - фото крок 9
Дайте трохи охолонути в холодильнику.
Залийте зверху пиріг початківцям густіти вишневим соком з желатином і приберіть в холодильник не менше, ніж на три години.
тірольський пиріг з вишнею - фото крок 10
Перед подачею проведіть тонким ножем між стінкою форми і пирогом і зніміть форму. Подавайте пиріг відразу, не даючи йому занадто нагріватися, щоб ніжний крем зберіг форму.

Схожі рецепти