Тірольський пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Думка австрійської домогосподарки про тірольському пирозі: «Основа - масляний бісквіт, а начинка і прянощі - на свій смак".
Тому варіантів цього смачного пирога дуже багато. Включайте вашу фантазію і приготуйте казкове частування для ваших гостей.
У начинці цього смачного пирога можна використовувати не тільки ягоди, але комбінувати їх з фруктами: персиками або абрикосом. Зараз розповім, як я люблю готувати тирольский пиріг, а ви можете змінювати начинку за своїм смаком.
- Абрикос - 500 грам
- Вишня, черешня - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Борошно - 250 грам
- Яйця - 3 штуки
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Желатин швидкорозчинний - 20 грам
1 Розігрійте духовку до 180 З. Розм'якшене масло, сметану, цукор, мускатний горіх і ванілін збиваємо міксером протягом 5 хвилин. Продовжуючи збивати, додавайте по одному яйцю.
2 Просійте борошно з розпушувачем і перемішайте, щоб не було грудочок.
3 силіконову форму (діаметр 24 см) змастіть рослинною олією і акуратно вилийте тісто. Викладіть половинки абрикоса (250г) в тісто, випікайте в розігрітій духовці 30 хвилин.
4 Остудіть пиріг у формі.
5 Збийте залишився абрикос блендером і додайте в нього желатин. Відставте на 5 хвилин для набухання желатину. Потім доведіть суміш до кипіння, але не кип'ятіть. Трохи остудіть, відкладіть 2 ст.Л. Желе, інше залийте зверху пирога. Поставте його застигати в холодильник на 20 хвилин.
6 Потім викладіть зверху черешню і вишню, полийте зверху відкладеним абрикосовим желе і поставте в холодильник ще на 40 хвилин. Приємного чаювання!