Рецепт Тірамісу з печива ювілейне фото

Тірамісу з печива ювілейне
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти, Вершки, Сир, Маскарпоне
На святковий стіл
Десерти, Тірамісу

Легкий і смачний тортик за мотивами відомого італійського десерту. Цей варіант - відмінна йому заміна. А готується він дуже легко, здорово виручає, коли треба швидко спорудити смачний десерт.

Якщо у вас немає часу випікати бісквітні палички для "тірамісу", а десерту дуже хочеться - вас здорово виручить цей рецепт. Палички "савоярді" легко замінимо на наше рідне звичайне печиво "ювілейне", побалуємо себе десертом за мотивами італійського. Та й крем я пропоную спростити, адже з сирими яйцями нині небезпечно робити крему. А цей крем нітрохи не гірше, я вас запевняю. Отже, розповідаю, як приготувати "тірамісу" з печива "ювілейне" .

  • Печиво "ювілейне" - 400 грам(3 пачки)
  • Sиr Маскарпоне - 250 грам
  • Вершки 30% - 200 мілілітрів
  • Кава натуральна мелена - 2 Ст. Ложки
  • Какао - 2-3 Ст. Ложок
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Коньяк - 1 Ст. Ложка
тірамісу з печива ювілейне - фото крок 1
Варимо каву без цукру. Нам знадобиться його приблизно стакан. Поставимо кави остигати, потім додамо в нього коньяк.
тірамісу з печива ювілейне - фото крок 2
Збиваємо вершки з цукровою пудрою в міцну стійку масу.
тірамісу з печива ювілейне - фото крок 3
Потім додаємо збиті вершки невеликими порціями в маскарпоне, збиваємо до однорідності.
тірамісу з печива ювілейне - фото крок 4
Перший шар печива я не змочував в кави, але ви можете змочити. Викладаємо печиво на блюдо або в форму з бортиками, якщо крем у вас вийшов трохи рідким.
тірамісу з печива ювілейне - фото крок 5
Змащуємо печиво кремом, викладаємо наступний ряд з печива, самочинного в каву з коньяком (змочуємо дуже швидко, буквально занурюємо - і дістаємо), потім знову крем, і так далі. Верхній шар рівномірно посипаємо какао. Можна полити розтопленим шоколадом. Прибираємо в холодильник для просочення і застигання.

Схожі рецепти