Тірамісу з печива ювілейне
(покроковий рецепт з фото)
Легкий і смачний тортик за мотивами відомого італійського десерту. Цей варіант - відмінна йому заміна. А готується він дуже легко, здорово виручає, коли треба швидко спорудити смачний десерт.
Якщо у вас немає часу випікати бісквітні палички для "тірамісу", а десерту дуже хочеться - вас здорово виручить цей рецепт. Палички "савоярді" легко замінимо на наше рідне звичайне печиво "ювілейне", побалуємо себе десертом за мотивами італійського. Та й крем я пропоную спростити, адже з сирими яйцями нині небезпечно робити крему. А цей крем нітрохи не гірше, я вас запевняю. Отже, розповідаю, як приготувати "тірамісу" з печива "ювілейне" .
- Печиво "ювілейне" - 400 грам(3 пачки)
- Sиr Маскарпоне - 250 грам
- Вершки 30% - 200 мілілітрів
- Кава натуральна мелена - 2 Ст. Ложки
- Какао - 2-3 Ст. Ложок
- Цукрова пудра - 100 грам
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
Варимо каву без цукру. Нам знадобиться його приблизно стакан. Поставимо кави остигати, потім додамо в нього коньяк.
Збиваємо вершки з цукровою пудрою в міцну стійку масу.
Потім додаємо збиті вершки невеликими порціями в маскарпоне, збиваємо до однорідності.
Перший шар печива я не змочував в кави, але ви можете змочити. Викладаємо печиво на блюдо або в форму з бортиками, якщо крем у вас вийшов трохи рідким.
Змащуємо печиво кремом, викладаємо наступний ряд з печива, самочинного в каву з коньяком (змочуємо дуже швидко, буквально занурюємо - і дістаємо), потім знову крем, і так далі. Верхній шар рівномірно посипаємо какао. Можна полити розтопленим шоколадом. Прибираємо в холодильник для просочення і застигання.