Тірамісу з печива і сиру
(покроковий рецепт з фото)
Цей італійський десерт вже давно підкорив весь світ! Вершковий смак з ароматом кави ідеально поєднується з легким печивом. Ви можете приготувати тірамісу самостійно з найпростіших інгредієнтів.
Якщо вам цікаво, як приготувати тірамісу з печива і сиру, то прочитайте рецепт тут. Ви навіть уявити собі не можете, наскільки просто готувати такий повітряний і чудовий десерт. Він буде просто танути в роті.
- Сир - 1000 грам
- Цукрова пудра - 200 грам
- Печиво пісочне - 500 грам
- Свіжі яйця - 8 штук
- Свіжозварений еспресо - 700 мілілітрів
- Какао-порошок - 50 грам
- Коньяк - 100 мілілітрів
Збийте сир з яйцями і цукровою пудрою до однорідної консистенції. Вибирайте дуже жирний і вологий продукт, який буде схожий за своїми якостями на маскарпоне. Якщо необхідно, протріть сир через сито перед тим, як почати його збивати.
Викладіть перший шар сиру в креманку. Решта сир знадобиться для другого шару. Якщо хочете, ви можете подавати страва не порційно, а у великому салатнику.
Зваріть міцну натуральну каву, додайте в нього коньяк. Якщо натурального немає під рукою, підійде і розчинна. Швидко занурте в кава печиво на кілька секунд. Слідкуйте, щоб воно не розвалилося.
Викладіть печиво на перший шар сиру. Вибирайте довгасте печиво, яке нагадує за своєю формою палички Савоярді.
Викладіть другий шар сиру. Зверху притрусіть блюдо тертим какао або какао порошком. Покладіть тірамісу в холодильник на дві-три години, щоб він просочився і охолов.