Рецепт Тірамісу з печива і сиру фото

Тірамісу з печива і сиру
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти , Сир
На полуденок , На святковий стіл
Десерти , Тірамісу
Кількість порцій: 12
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Цей італійський десерт вже давно підкорив весь світ! Вершковий смак з ароматом кави ідеально поєднується з легким печивом. Ви можете приготувати тірамісу самостійно з найпростіших інгредієнтів.

Опис приготування:

Якщо вам цікаво, як приготувати тірамісу з печива і сиру, то прочитайте рецепт тут. Ви навіть уявити собі не можете, наскільки просто готувати такий повітряний і чудовий десерт. Він буде просто танути в роті.

  • Сир - 1000 грам
  • Цукрова пудра - 200 грам
  • Печиво пісочне - 500 грам
  • Свіжі яйця - 8 штук
  • Свіжозварений еспресо - 700 мілілітрів
  • Какао-порошок - 50 грам
  • Коньяк - 100 мілілітрів
тірамісу з печива і сиру - фото крок 1
Збийте сир з яйцями і цукровою пудрою до однорідної консистенції. Вибирайте дуже жирний і вологий продукт, який буде схожий за своїми якостями на маскарпоне. Якщо необхідно, протріть сир через сито перед тим, як почати його збивати.
тірамісу з печива і сиру - фото крок 2
Викладіть перший шар сиру в креманку. Решта сир знадобиться для другого шару. Якщо хочете, ви можете подавати страва не порційно, а у великому салатнику.
тірамісу з печива і сиру - фото крок 3
Зваріть міцну натуральну каву, додайте в нього коньяк. Якщо натурального немає під рукою, підійде і розчинна. Швидко занурте в кава печиво на кілька секунд. Слідкуйте, щоб воно не розвалилося.
тірамісу з печива і сиру - фото крок 4
Викладіть печиво на перший шар сиру. Вибирайте довгасте печиво, яке нагадує за своєю формою палички Савоярді.
тірамісу з печива і сиру - фото крок 5
Викладіть другий шар сиру. Зверху притрусіть блюдо тертим какао або какао порошком. Покладіть тірамісу в холодильник на дві-три години, щоб він просочився і охолов.

Схожі рецепти