Печиво «Ювілейне» по госту
(покроковий рецепт з фото)
Найголовніший показник смаку - це наскільки швидко з'їдають твоє блюдо. Печива вистачило рівно на вечір! Так що зверніть увагу на солодощі по госту.
Багато мене питають як приготувати печиво "ювілейне" по госту без розпушувача. Справа в тому, що розпушувач завжди можна замінити гашеного содою. Саме в цьому рецепті, потрібно 1/3 немає. Ложки соди погасити оцтом і додати в тісто. Але я рекомендую використовувати саме розпушувач, так як з содою можна переборщити і вона дасть дуже неприємний присмак і запах, чого не можна сказати про розпушувачі. Перед тим, як поставити печиво в духовку, можете змастити його збитим жовтком, тоді воно буде красивіше.
Так само ви можете не додавати горіхи, а просто присипати печиво цукровою пудрою.
- Борошно - 350 грам
- Цукор - 130 грам
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 200 грам (розм'якшене )
- Розпушувач тіста - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний цукор - 1 щіпка(1/2 частина пакетика)
- Горіхи - 70-80 грам
1
Попередньо дістаньте масло з холодильника, щоб воно було м'яким, так з ним буде простіше працювати. Розімніть масло виделкою, до утворення однорідної маси.
2
Додайте цукор, сіль, ванільний цукор і збийте все за допомогою міксера. Додайте розпушувач і 1 яйце, продовжуйте збивати поки не розчиниться цукор. В середньому це займає 3-4 хвилини.
3
Додайте борошно і замісіть руками тісто. За своєю консистенцією тісто буде трохи липнути до рук, не лякайтесь, так треба, не варто забивати його борошном. Надішліть тісто на 25 хвилин в холодильник.
4
Посипте стіл борошном, дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його товщиною 5-7 мм. Видавіть необхідну форму печива і покладіть в середину горіх.
5
Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте печиво протягом 10-15 хвилин.
6
Улюблене частування всіх дорослих і дітей готово. Смачного!