Тілапія під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Іноді складно придумати що-небудь просте, але смачне і легке до вечері. В такому випадку я починаю готувати рибу з різними соусами. Один з моїх улюблених рецептів, як приготувати тилапию під соусом.
Рецепт дуже смачний, простий і швидкий. Філе можна купити вже готове або цільну рибку обробити акуратно, а залишки використовувати, наприклад, для приготування юшки або рибного бульйону. Тілапія - рибка не вибагливий, тому до неї підходить будь-який соус: овочевий, фруктовий, ягідний, вершковий або часниковий.
- Файл тілапія - 2 штуки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Червоний перець - За смаком
- Оливкова олія - За смаком
1. У мене вже готові філе тілапії, тому розморожувати їх спершу в холодильнику, а потім вже при кімнатній температурі. Рибку ретельно промиваю і витираю паперовим рушником.
2. У миску наливаю соєвий соус, відвалів лимонний сік (2 ложки), додаю краплю оливкової олії і червоний перець, перемішую вилкою. Занурюю в миску філе риби і залишаю на 20-30 хвилин.
3. Сковороду з оливковою олією ставлю на вогонь і розігріваю, викладаю рибні філе і обсмажую з двох сторін до готовності (7-10 хвилин на кожну сторону). Готову рибку подаю на листі салату з часточкою лимона.