Тілапія під сиром
(покроковий рецепт з фото)
Тілапія під сиром - це одночасно і легке, і досить ситне блюдо. Готується філе тілапії дуже швидко і просто, а виходить просто неймовірно смачним, прямо як в дорогих ресторанах!
Ця рибка надзвичайно смачна, і хоч іноді її варто вживати в їжу. Тілапія, запечена в духовці, виходить дуже ніжною, ароматної і, що найголовніше, легкої. Вона ідеально підійде для літнього обіду або вечері, коли хочеться чогось легкого. Тому подавати тилапию в паніровці з пармезаном я раджу з легким овочевим салатом і грінками. Отже, дивіться, як приготувати тилапию в паніровці з пармезаном, пробуйте, буде дуже смачно!
- Тілапія - 400 грам
- Пармезан - 50 грам
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 30 грам
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Базилік - 1/4 чайних ложки (сушений)
- Чорний перець - 1/4 чайних ложки (мелений)
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Якщо ви купили заморожене філе тілапії, то необхідно розморозити його при кімнатній температурі (на це піде кілька годин, так що подумайте про це заздалегідь). Можна також вийняти рибу з морозилки і залишити просто в холодильнику на ніч, але ні в якому разі не можна розморожувати рибку в мікрохвильовці.
Покладіть філе тілапії в форму для запікання, змащену олією, і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 15-20 хвилин.
Поки рибка печеться, змішайте майонез, розм'якшене вершкове масло (його також слід заздалегідь вийняти з холодильника), лимонний сік, всі спеції і натертий на дрібній тертці пармезан. До речі, використовувати можна не тільки пармезан, але і будь-який інший сир, досить твердий, щоб можна було натерти на дрібній тертці.
Гарненько перемішайте отриману масу до максимальної однорідності.
Вийміть рибку з духовки і переверніть. Тілапія вже майже готова, їй залишилося зовсім небагато. Змастіть поверхню філе тілапії підготовленим соусом і відправте в духовку ще на 10-12 хвилин.
Тилапія в паніровці з пармезаном готова. Подавайте гарячої з легким овочевим салатом. Смачного!