Тілапія під маринадом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо традиційні шашлики вже злегка набридли, рекомендую приготувати рибу. Хочу показати вам, як зробити тилапию під маринадом на мангалі. Це простий, корисний і головне дуже смачний варіант!
Тілапія хороша тим, що її філе досить щільне і відмінно тримає форму. Що стосується маринаду, то тут можна нескінченно експериментувати. Якщо під рукою немає аджики, наприклад, можна дрібно нарізати помідор, буде теж дуже смачно. Маринувати таку рибку можна зовсім недовго, буквально години буде цілком достатньо.
- Файл тілапія - 2 штуки
- Цибулина - 1/2 штуки
- Аджика - 2 чайних ложки
- Зелень - 1/2 пучка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготуйте інгредієнти. Філе тілапії необхідно розморозити. Зелень вимийте і висушіть, очистіть цибулину.
Цибулину наріжте дуже дрібними кубиками.
Додайте подрібнену свіжу зелень. У мене петрушка, але можна взяти трохи кропу, кінзи або базиліка.
Додайте аджику.
Додати сіль, поперчіть за смаком і перемішайте.
Викладіть маринад до риби.
Приберіть рибу в холодильник, щоб вона просочилася маринадом.
Підготуйте мангал, дрова повинні як слід прогоріти.
Викладіть тилапию на решітку і відправте на мангал.
Смажте, постійно перевертаючи, до готовності.
Тилапию краще подавати до столу гарячою, але і холодна вона дуже смачна. Смачного!