Тибетські пельмені
(покроковий рецепт з фото)
Усім шанувальникам пельменних страв пропоную ще одну вдалу альтернативу пельменів, мантам або вареників. Будемо готувати тибетські пельмені - momo. Момошкі дуже смачні, раджу приготувати!
За своєю структурою Момо дуже нагадують пельмені, равіолі або вареники. Відмінною особливістю тибетських пельменів є те, що готуються вони виключно на пару. Начинка може бути найрізноманітніша, причому не тільки м'ясо, птах або овочі, але і буквально все, що їстівного походження. Якщо ви будете готувати Момо з різними начинками, використовуйте різні способи защипа, щоб розрізняти їх. Момо можуть бути як круглими, так і подовженими, в формі півмісяця. Пропоную сьогодні зупиниться на тибетських пельменях круглої форми з м'ясною начинкою. Буде дуже смачно, навіть не сумнівайтеся!
- Борошно - 2 склянки
- Вода - 0, 5 склянки
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Часник - 2 зубчики
- Імбир - 0, 5 чайних ложки (мелений)
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
З'єднайте в глибокій мисці воду і приблизно половину порції борошна.
Перемішайте все спочатку ложкою, потім підсипаючи борошно, що залишилося, замісіть руками еластичне тісто. Зберіть його в кулю, накрийте і залиште на 20 хвилин.
Тим часом приготуйте начинку. У глибокій мисці з'єднайте фарш (у мене зі свинини), додайте до нього нарізаний дрібними кубиками цибулю, пропущений через прес часник, подрібнену зелень, сіль, імбир і соєвий соус.
Ретельно перемішайте. Так як тісто готується без солі, начинка повинна бути злегка пересолена.
Від тесту відріжте шматок, скачайте з нього ковбаску і наріжте її на невеликі шматочки.
Потім кожен шматочок розкачайте в формі кола. У центр викладіть трохи начинки.
Сформуйте руками своєрідні мішечки, збираючи тісто складочками по колу.
Тибетські пельмені готуйте на пару протягом 45 хвилин.
Начинка ніжна і дуже соковита, від таких тибетських пельменів неможливо відірватися! Подавайте Момо гарячими з будь-яким соусом на вибір. Смачного!