Рецепт Темний різдвяний кекс фото

Темний різдвяний кекс
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Горіхи , Сухофрукти , Мигдаль
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На святковий стіл , Різдво
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 12-15
Час приготування: 23 дн. 18 г. 0 хв.

Різдвяні кекси починають пекти задовго до Різдва, щоб вони настоялися, наповнилися смаками і ароматами обраних вами прянощів і сухофруктів! Кекси скибочками - просто чарівні! Пригощайтеся!

Опис приготування:

Розповім вам, як приготувати темний різдвяний кекс! Адже бувають і світлі. Для темних використовують коричневий цукор, темну патоку або густе темне повидло, в для світлих - білий цукор і світлий мед. При бажанні, в кекс додатково кладуть спеції - мелену корицю, сухий імбир, мускатний горіх. Ну а вибір сухофруктів просто безмежний! Це може бути - родзинки, чорнослив, чорнослив, інжир, цукати! Все що ви захочете! А ось і мій рецепт!

  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Куряче яйце - 4 штуки
  • Вершкове масло - 200 грам (кімнатної температури)
  • Цукор коричневий - 100 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Сіль - щіпка
  • Потоку - 2 Ст. Ложки (або густе темне повидло)
  • Мигдаль - 100 грам
  • Коньяк - 100 мілілітрів (ром, віскі, бренди)
  • Сухофрукти - 500 грам
  • Цукрова пудра - За смаком (для подачі)
темний різдвяний кекс - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
темний різдвяний кекс - фото крок 2
Сухофрути ретельно помийте, обсушити паперовим рушником. Якщо є необхідність, деякі поріжте на частини. У мене було 2 сорти родзинок - 300 грам і 200 грам сухий. Курагу я порізала на 3-4 частини. Підготовлені сухофрукти заливаємо алкоголем і залишаємо просочуватися на добу. Іноді можна помішувати.
темний різдвяний кекс - фото крок 3
На наступний день можна приступати до приготування тіста. Масло збийте з цукром до повітряної маси. Потім по одному додавайте яйця. Додали яйце - збиваємо до однорідності, потім наступне і так далі.
темний різдвяний кекс - фото крок 4
Мигдаль залийте окропом на 7-10 хвилин, потім злийте воду і очистіть його від горіхової плівки. Пробийте мигдаль блендером в крихту і додайте його в тісто разом з патокою або густим повидлом. Перемішайте.
темний різдвяний кекс - фото крок 5
Поступово введіть в тісто просіяне борошно з содою і дрібку солі. Можна збити тісто міксером. Маса повинна бути однорідною. На цьому етапі можете додати по 0, 5 немає. L. Прянощів - імбиру, кориці і щіпку мускатного горіха.
темний різдвяний кекс - фото крок 6
Додаємо"п'яні" сухофрукти.
темний різдвяний кекс - фото крок 7
І гарненько перемішуємо.
темний різдвяний кекс - фото крок 8
Щоб все вийшло без сюрпризів, рекомендую вистелити використовувані форми папером для випічки. Або ж змастіть рослинною олією.
темний різдвяний кекс - фото крок 9
Викладіть тісто в 2 або кілька форм для випічки. Не заливайте форми тестом більше половини. Поставте випікатися в розігріту до 150 градусів духовку на 1, 5 годину. У невеликих формах кекси спечуть швидше, буде досить години.
темний різдвяний кекс - фото крок 10
Наш темний різдвяний кекс готовий! Дайте йому повністю охолонути у формі.
темний різдвяний кекс - фото крок 11
Потім дістаньте холодний кекс з форми і оберніть харчовою плівкою, щоб не проникало повітря. Можна додатково покласти в пакет. Приберіть в темне прохолодне місце на 1-1, 5 місяці. На мій погляд, це дуже зручно, що так задовго можна підготуватися до свята. Якщо ви схаменулися дуже пізно, то витримаєте хоча б однієї-двох діб.
темний різдвяний кекс - фото крок 12
Кекс виходить просто дивовижний! Прикрасьте цукровою пудрою або глазур'ю і подавайте до столу!
темний різдвяний кекс - фото крок 13
Смачного!

Схожі рецепти