Рецепт Темний різдвяний кекс фото

Темний різдвяний кекс
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Горіхи, Сухофрукти, Мигдаль
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На святковий стіл, Різдво
Випічка, Солодке, Кекси

Різдвяні кекси починають пекти задовго до Різдва, щоб вони настоялися, наповнилися смаками і ароматами обраних вами прянощів і сухофруктів! Кекси скибочками - просто чарівні! Пригощайтеся!

Розповім вам, як приготувати темний різдвяний кекс! Адже бувають і світлі. Для темних використовують коричневий цукор, темну патоку або густе темне повидло, в для світлих - білий цукор і світлий мед. При бажанні, в кекс додатково кладуть спеції - мелену корицю, сухий імбир, мускатний горіх. Ну а вибір сухофруктів просто безмежний! Це може бути - родзинки, чорнослив, чорнослив, інжир, цукати! Все що ви захочете! А ось і мій рецепт!

  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Куряче яйце - 4 штуки
  • Вершкове масло - 200 грам (кімнатної температури)
  • Цукор коричневий - 100 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Сіль - щіпка
  • Потоку - 2 Ст. Ложки (або густе темне повидло)
  • Мигдаль - 100 грам
  • Коньяк - 100 мілілітрів (ром, віскі, бренди)
  • Сухофрукти - 500 грам
  • Цукрова пудра - За смаком (для подачі)
темний різдвяний кекс - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
темний різдвяний кекс - фото крок 2
Сухофрути ретельно помийте, обсушити паперовим рушником. Якщо є необхідність, деякі поріжте на частини. У мене було 2 сорти родзинок - 300 грам і 200 грам сухий. Курагу я порізала на 3-4 частини. Підготовлені сухофрукти заливаємо алкоголем і залишаємо просочуватися на добу. Іноді можна помішувати.
темний різдвяний кекс - фото крок 3
На наступний день можна приступати до приготування тіста. Масло збийте з цукром до повітряної маси. Потім по одному додавайте яйця. Додали яйце - збиваємо до однорідності, потім наступне і так далі.
темний різдвяний кекс - фото крок 4
Мигдаль залийте окропом на 7-10 хвилин, потім злийте воду і очистіть його від горіхової плівки. Пробийте мигдаль блендером в крихту і додайте його в тісто разом з патокою або густим повидлом. Перемішайте.
темний різдвяний кекс - фото крок 5
Поступово введіть в тісто просіяне борошно з содою і дрібку солі. Можна збити тісто міксером. Маса повинна бути однорідною. На цьому етапі можете додати по 0, 5 немає. L. Прянощів - імбиру, кориці і щіпку мускатного горіха.

Схожі рецепти