Торт «темний Ларрі»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите шоколадні торти з насиченим смаком, вам обов'язково варто спекти в домашніх умовах торт "темний Ларрі" . Це приголомшливий десерт на святковий стіл. Рекомендую рецепт!
Незважаючи на те, що інгредієнтів досить багато і торт здається чимось підвладним лише професійним кондитерам, спекти його може кожен. З покрокові інструкції зробити це зовсім просто. Традиційний крем білого кольору, але ви можете додати при бажанні барвник, щоб тортик був ще яскравіше і красивіше. Але про все розповім по порядку.
- Борошно - 375 грам
- Какао - 90 грам
- Сода - 17 грам
- Рослинна олія - 150 грам
- Цукор - 450 грам
- Молоко - 150 грам
- Кава - 340 грам
- Лікер - 75 грам (або інший алкоголь, сік)
- Яйце - 3 штуки
- Сир - 450 грам (крем)
- Цукрова пудра - 130 грам (крем)
- Вершкове масло - 150 грам (крем)
- Шоколад - 100 грам (глазур)
- Вершкове масло - 70 грам (глазур)

Підготуйте інгредієнти.

Для початку з'єднуємо рослинне масло з цукром і трохи збиваємо.

Окремо просіюємо сухі інгредієнти - борошно, какао, соду. 2-3 хвилини перемішуємо все віночком.

До маслу з цукром вбиваємо яйця, продовжуючи збивати.

Вводимо частина сухих інгредієнтів.

Вливаємо молоко і улюблений алкоголь.

Додаємо гарячий, тільки що зварений кави.

В кінці додаємо решту сухі інгредієнти і збиваємо тісто до однорідності.

Жароміцних форму змастіть вершковим маслом, викладіть на дно пергамент. Змастіть і його маслом і присипте форму борошном.

Виливаємо частина тесту в форму (у мене вийшло 5 коржів по 300 грам) і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку.

Випікаємо корж до сухої сірники. Важливо не перетримати його! У мене на кожен корж пішло близько 30 хвилин.

Готовий корж спочатку охолоджуємо на решітці, а після загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник.

Для приготування крему збийте охолоджений сирний сир з розм'якшеним вершковим маслом і цукровою пудрою.

Я вирішила використовувати не харчові барвники, а сік чорниці. Ягоди розім'яти спочатку в пюре, а після протерла через сито. За ложці додавала сік в крем, збиваючи.

І ось, що вийшло в підсумку.

Повністю остиглі коржі перемащуємо кремом. Якщо верхівка занадто піднялася, зрізаємо акуратно ножем, щоб вирівняти корж.

Збираємо торт.

Вирівнюємо і відправляємо торт в холодильник.

Для приготування глазурі розтоплюємо шоколад, з'єднуємо з вершковим маслом і покриваємо глазур'ю холодний торт. Прикрашаємо його за смаком. Приємного чаювання!